vegetar

Hanne-Lenes saftige vegisterkaker

35 min
335 har lagret denne
vegisterkaker
335 har lagret denne
5
porsjoner
  • 2 dl quinoa
  • 1 ss grønnsaksbuljong, eller en terning grønnsaksbuljong, smuldret
  • 4 dl vann
  • 1 stk blomkål, mellomstor
  • 2.5 dl havregryn, store
  • 0.5 - 1 ts salt
  • 1 ts allehånde, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 1 ts hvitløkspulver, valgfritt
  • pepper, smak til
  • muskat, malt, kan sløyfes
  • olje, til steking

Valgfrie grønnsaker

  • 2 håndfull spinat, frisk
  • 0.5 stk rødbet, ferdigkokt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl quinoa
  • 1 ss grønnsaksbuljong, eller en terning grønnsaksbuljong, smuldret
  • 4 dl vann
  • 1 stk blomkål, mellomstor
  • 2.5 dl havregryn, store
  • 0.5 - 1 ts salt
  • 1 ts allehånde, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 1 ts hvitløkspulver, valgfritt
  • pepper, smak til
  • muskat, malt, kan sløyfes
  • olje, til steking

Valgfrie grønnsaker

  • 2 håndfull spinat, frisk
  • 0.5 stk rødbet, ferdigkokt
Ha quinoa, buljong og vann i en kjele, la det koke opp og deretter småkoke i 12–15 minutter, til vannet har fordampet helt.
Skjær blomkålen i biter (ikke så nøye med størrelsen, da den skal moses), og kok dem cirka 5 minutter i vann til de er møre. Ikke kok for lenge, for da blir det for mye vann i kakene. Hell av kokevannet.
Bland quinoa og blomkål med resten ingrediensene, og kjør til en jevn og smidig farse med en stavmikser eller foodprosessor. Buljong har ulikt salt- og krydderinnhold, så smak til farsen med krydder og salt. Jeg liker ganske mye pepper i deigen.
Hvis du vil ha noen grønne, noen røde og noen naturelle kaker, deler du farsen i tre og stavmikser i spinat og rød- bete i hver sin porsjon. Farsen kan bli litt løs, avhengig av mengden vann i for eksempel rødbeten. Da rører du bare i mer havregryn til du har en farse som er lett å forme.
Det er alltid litt forskjell på størrelse på blomkål og vann- innhold i quinoaen, så for å sikre at konsistensen blir så fast som du vil ha den, bør du prøvesteke en kake først. Hvis den blir for myk, bruk mer havregryn.
Form kaker eller små boller med hendene, og stek dem gyllenbrune og fine i olje. Jeg pleier å lage runde boller, og deretter trykker jeg dem litt flate med en stekespade. Bruk gjerne flere panner, så går det unna.
Server vegisterkakene med tradisjonelt juletilbehør, eller som burgere.
Server vegisterkakene med tradisjonelt juletilbehør, eller som burgere.
woman cooking

Bon appetit!

Ha quinoa, buljong og vann i en kjele, la det koke opp og deretter småkoke i 12–15 minutter, til vannet har fordampet helt.
Skjær blomkålen i biter (ikke så nøye med størrelsen, da den skal moses), og kok dem cirka 5 minutter i vann til de er møre. Ikke kok for lenge, for da blir det for mye vann i kakene. Hell av kokevannet.
Bland quinoa og blomkål med resten ingrediensene, og kjør til en jevn og smidig farse med en stavmikser eller foodprosessor. Buljong har ulikt salt- og krydderinnhold, så smak til farsen med krydder og salt. Jeg liker ganske mye pepper i deigen.
Hvis du vil ha noen grønne, noen røde og noen naturelle kaker, deler du farsen i tre og stavmikser i spinat og rød- bete i hver sin porsjon. Farsen kan bli litt løs, avhengig av mengden vann i for eksempel rødbeten. Da rører du bare i mer havregryn til du har en farse som er lett å forme.
Det er alltid litt forskjell på størrelse på blomkål og vann- innhold i quinoaen, så for å sikre at konsistensen blir så fast som du vil ha den, bør du prøvesteke en kake først. Hvis den blir for myk, bruk mer havregryn.
Form kaker eller små boller med hendene, og stek dem gyllenbrune og fine i olje. Jeg pleier å lage runde boller, og deretter trykker jeg dem litt flate med en stekespade. Bruk gjerne flere panner, så går det unna.
Server vegisterkakene med tradisjonelt juletilbehør, eller som burgere.
Server vegisterkakene med tradisjonelt juletilbehør, eller som burgere.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?