Hanne-Lenes saftige vegisterkaker
«Helt magiske! Gleder meg til julaften, for da skal vi lage disse igjen!» – Sophia og Arild (testpersoner)
Før var det få ting som minnet så mye om jul, som medisterkaker. Nå er det byttet ut med vegisterkaker, men med like mye matglede. Du lurer kanskje på om det er mulig å lage noe som ligner medisterkaker av grønnsaker og korn, og som blir like godt og julete?
Svaret er: JA! Jeg lover at du vil bli knallimponert over disse. De er faste, saftige, smaksrike, mettende og veldig enkle å lage. Og forresten: Sunnere mat enn dette er vanskelig å oppdrive. Hvis du kjøper norsk quinoa, kan de også lages med 100 prosent norske råvarer. Det synes jeg er ganske kult, forteller Hanne-Lene Dahlgren som står bak oppskriften.
Tips: Dette er en super rett å lage på forhånd. Du kan steke kakene, fryse dem i god tid og varme dem opp igjen i stekeovnen eller stekepannen. Eller så kan du lage farsen en dag eller to før du skal servere vegisterkakene, og steke dem den dagen du skal spise dem.
Du kan gjerne bruke 6 dl ferdigkokt quinoa fra en annen dag, den holder seg cirka én uke i kjøleskapet.
Foto: Line Dammen. Oppskrift: Entusiast forlag ved @hannelenesvegetar
«Helt magiske! Gleder meg til julaften, for da skal vi lage disse igjen!» – Sophia og Arild (testpersoner)
Før var det få ting som minnet så mye om jul, som medisterkaker. Nå er det byttet ut med vegisterkaker, men med like mye matglede. Du lurer kanskje på om det er mulig å lage noe som ligner medisterkaker av grønnsaker og korn, og som blir like godt og julete?
Svaret er: JA! Jeg lover at du vil bli knallimponert over disse. De er faste, saftige, smaksrike, mettende og veldig enkle å lage. Og forresten: Sunnere mat enn dette er vanskelig å oppdrive. Hvis du kjøper norsk quinoa, kan de også lages med 100 prosent norske råvarer. Det synes jeg er ganske kult, forteller Hanne-Lene Dahlgren som står bak oppskriften.
Tips: Dette er en super rett å lage på forhånd. Du kan steke kakene, fryse dem i god tid og varme dem opp igjen i stekeovnen eller stekepannen. Eller så kan du lage farsen en dag eller to før du skal servere vegisterkakene, og steke dem den dagen du skal spise dem.
Du kan gjerne bruke 6 dl ferdigkokt quinoa fra en annen dag, den holder seg cirka én uke i kjøleskapet.
Foto: Line Dammen. Oppskrift: Entusiast forlag ved @hannelenesvegetar
- 2 dl quinoa
- 1 ss grønnsaksbuljong, eller en terning grønnsaksbuljong, smuldret
- 4 dl vann
- 1 stk blomkål, mellomstor
- 2.5 dl havregryn, store
- 0.5 - 1 ts salt
- 1 ts allehånde, malt
- 1 ts ingefær, malt
- 1 ts hvitløkspulver, valgfritt
- pepper, smak til
- muskat, malt, kan sløyfes
- olje, til steking
Valgfrie grønnsaker
- 2 håndfull spinat, frisk
- 0.5 stk rødbet, ferdigkokt
- 2 dl quinoa
- 1 ss grønnsaksbuljong, eller en terning grønnsaksbuljong, smuldret
- 4 dl vann
- 1 stk blomkål, mellomstor
- 2.5 dl havregryn, store
- 0.5 - 1 ts salt
- 1 ts allehånde, malt
- 1 ts ingefær, malt
- 1 ts hvitløkspulver, valgfritt
- pepper, smak til
- muskat, malt, kan sløyfes
- olje, til steking
Valgfrie grønnsaker
- 2 håndfull spinat, frisk
- 0.5 stk rødbet, ferdigkokt
