Nøttestek
Nøttestek er en av julens beste og mest populære vegetarrett. Denne saftige nøttesteken har en fin og mild smak som gjør at den passer godt til alt av julens klassiske tilbehør.
Fyllet til den kjøttfrie julemiddagen lager du med sopp, quinoa, grønnsaker, linser, krydre og selvsagt valnøtter. Steken pakkes deretter inn i butterdeig. De fleste varianter av butterdeig inneholder ikke smør, men sjekk hvis du vil at den garantert skal være vegansk.
Denne oppskriften på nøttestek signert Hanne-Lene Dahlgren og hentet fra «En skikkelig digg kokebok 2».
Tips: Du kan fint lage fyllet klart et par dager før jul, og så trenger du kun 15 minutter til å lage den klar.
Nøttestek er en av julens beste og mest populære vegetarrett. Denne saftige nøttesteken har en fin og mild smak som gjør at den passer godt til alt av julens klassiske tilbehør.
Fyllet til den kjøttfrie julemiddagen lager du med sopp, quinoa, grønnsaker, linser, krydre og selvsagt valnøtter. Steken pakkes deretter inn i butterdeig. De fleste varianter av butterdeig inneholder ikke smør, men sjekk hvis du vil at den garantert skal være vegansk.
Denne oppskriften på nøttestek signert Hanne-Lene Dahlgren og hentet fra «En skikkelig digg kokebok 2».
Tips: Du kan fint lage fyllet klart et par dager før jul, og så trenger du kun 15 minutter til å lage den klar.
Ingredienser
Fyll
- 30 g tørket sopp
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- 0.5 stk grønnsaksbuljongterning, smuldret
- 2 stk hvitløksfedd, revet eller finhakket
- 200 g spinat, frisk, grovhakket
- 1 boks røde linser, (230 gram), skylt
- 150 g smøreost, naturell eller med hvitløk og urter
- 50 g tranebær, tørket
- 1 håndfull valnøtter, grovhakket
- 1 ts salvieblader, tørket
- 2 ts chilipulver
- 1 ts rosmarin, tørket
- 2 ts balsamicoeddik
- 2 ts tamarindsaus, eller soyasaus
- 0.5 - 1 ts salt og kvernet pepper
Annet
- 1 pakke butterdeig, frossen (450 gram)
- mel, til utkjevling
- olje, eller plantemelk til pensling
Slik gjør du:
Fyll
- 30 g tørket sopp
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- 0.5 stk grønnsaksbuljongterning, smuldret
- 2 stk hvitløksfedd, revet eller finhakket
- 200 g spinat, frisk, grovhakket
- 1 boks røde linser, (230 gram), skylt
- 150 g smøreost, naturell eller med hvitløk og urter
- 50 g tranebær, tørket
- 1 håndfull valnøtter, grovhakket
- 1 ts salvieblader, tørket
- 2 ts chilipulver
- 1 ts rosmarin, tørket
- 2 ts balsamicoeddik
- 2 ts tamarindsaus, eller soyasaus
- 0.5 - 1 ts salt og kvernet pepper
Annet
- 1 pakke butterdeig, frossen (450 gram)
- mel, til utkjevling
- olje, eller plantemelk til pensling
