Til hovedinnhold

Grønn bowl med blomkålris, ovnsbakt søtpotet og avokado-hummus

45 min

Middagsbolle med blomkålris, krydderstekt søtpotet og avokado-hummus. Har du forresten ennå ikke testet ut blomkåris, så er det et perfekt lite prosjekt.

Lagret av 1356 brukere
Grønn bowl med blomkålris, ovnsbakt søtpotet og avokado-hummus

Middagsbolle med blomkålris, krydderstekt søtpotet og avokado-hummus. Har du forresten ennå ikke testet ut blomkåris, så er det et perfekt lite prosjekt.

Lagret av 1356 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk blomkål
  • 3 stk søtpotet
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 1 ts fennikelfrø, knust
  • 2 ts spisskummen, knust
  • 1 ts chiliflak, eller chilipulver
  • salt
  • olje, nøytral
  • chilimajones
  • syltet rødløk

Avokado-hummus

  • 400 g kikerter, kokte
  • 1 stk avokado
  • 0.5 ts spisskummen, støtt/malt
  • 2 ss tahini
  • 1 fedd hvitløk, stort
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss olivenolje
  • salt

Til servering

  • 2 stykker avokado

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk blomkål
  • 3 stk søtpotet
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 1 ts fennikelfrø, knust
  • 2 ts spisskummen, knust
  • 1 ts chiliflak, eller chilipulver
  • salt
  • olje, nøytral
  • chilimajones
  • syltet rødløk

Avokado-hummus

  • 400 g kikerter, kokte
  • 1 stk avokado
  • 0.5 ts spisskummen, støtt/malt
  • 2 ss tahini
  • 1 fedd hvitløk, stort
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss olivenolje
  • salt

Til servering

  • 2 stykker avokado
Rens blomkålen, del den i grove buketter og riv blomkålen på et rivjern så det ligner ris. Eller bruk en kjøkkenmaskin og kjør bukettene raskt til «ris».
Rens blomkålen, del den i grove buketter og riv blomkålen på et rivjern så det ligner ris. Eller bruk en kjøkkenmaskin og kjør bukettene raskt til «ris».
Skrell og skjær søtpotetene i jevne terninger. Dryss over salt og krydder og drypp over olje. Vend alt godt sammen og bak søtpotetene i ovn ved 210 grader i cirka 20 minutter, eller til de er møre og gylne.
Skyll kikertene til hummusen godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks.
Skyll kikertene til hummusen godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks.
Kjør ertene til grov mos i en hurtigmikser sammen med spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft, olivenolje og renset avokado. Kjør til en jevn mos, tilsett en skvett med vann hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Kjør ertene til grov mos i en hurtigmikser sammen med spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft, olivenolje og renset avokado. Kjør til en jevn mos, tilsett en skvett med vann hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Stek blomkålrisen over høy varme i en stekepanne med litt olje. Stek helst i flere omganger slik at blomkålen blir stekt, og fuktigheten fordamper underveis i stekingen. Krydre med salt og pepper.
Fordel blomkålrisen i skåler/boller. Topp med søtpotet, avokado-hummus, en halv avokado, syltet rødløk og litt chilimajones.
Fordel blomkålrisen i skåler/boller. Topp med søtpotet, avokado-hummus, en halv avokado, syltet rødløk og litt chilimajones.
woman cooking

Bon appetit!

Rens blomkålen, del den i grove buketter og riv blomkålen på et rivjern så det ligner ris. Eller bruk en kjøkkenmaskin og kjør bukettene raskt til «ris».
Rens blomkålen, del den i grove buketter og riv blomkålen på et rivjern så det ligner ris. Eller bruk en kjøkkenmaskin og kjør bukettene raskt til «ris».
Skrell og skjær søtpotetene i jevne terninger. Dryss over salt og krydder og drypp over olje. Vend alt godt sammen og bak søtpotetene i ovn ved 210 grader i cirka 20 minutter, eller til de er møre og gylne.
Skyll kikertene til hummusen godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks.
Skyll kikertene til hummusen godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks.
Kjør ertene til grov mos i en hurtigmikser sammen med spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft, olivenolje og renset avokado. Kjør til en jevn mos, tilsett en skvett med vann hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Kjør ertene til grov mos i en hurtigmikser sammen med spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft, olivenolje og renset avokado. Kjør til en jevn mos, tilsett en skvett med vann hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Stek blomkålrisen over høy varme i en stekepanne med litt olje. Stek helst i flere omganger slik at blomkålen blir stekt, og fuktigheten fordamper underveis i stekingen. Krydre med salt og pepper.
Fordel blomkålrisen i skåler/boller. Topp med søtpotet, avokado-hummus, en halv avokado, syltet rødløk og litt chilimajones.
Fordel blomkålrisen i skåler/boller. Topp med søtpotet, avokado-hummus, en halv avokado, syltet rødløk og litt chilimajones.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?