Grønn bowl med blomkålris, ovnsbakt søtpotet og avokado-hummus
45 min
Middagsbolle med blomkålris, krydderstekt søtpotet og avokado-hummus. Har du forresten ennå ikke testet ut blomkåris, så er det et perfekt lite prosjekt.
Middagsbolle med blomkålris, krydderstekt søtpotet og avokado-hummus. Har du forresten ennå ikke testet ut blomkåris, så er det et perfekt lite prosjekt.
Rens blomkålen, del den i grove buketter og riv blomkålen på et rivjern så det ligner ris. Eller bruk en kjøkkenmaskin og kjør bukettene raskt til «ris».
Skrell og skjær søtpotetene i jevne terninger. Dryss over salt og krydder og drypp over olje. Vend alt godt sammen og bak søtpotetene i ovn ved 210 grader i cirka 20 minutter, eller til de er møre og gylne.
Skyll kikertene til hummusen godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks.
Kjør ertene til grov mos i en hurtigmikser sammen med spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft, olivenolje og renset avokado. Kjør til en jevn mos, tilsett en skvett med vann hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Stek blomkålrisen over høy varme i en stekepanne med litt olje. Stek helst i flere omganger slik at blomkålen blir stekt, og fuktigheten fordamper underveis i stekingen. Krydre med salt og pepper.
Fordel blomkålrisen i skåler/boller. Topp med søtpotet, avokado-hummus, en halv avokado, syltet rødløk og litt chilimajones.
Bon appetit!
Rens blomkålen, del den i grove buketter og riv blomkålen på et rivjern så det ligner ris. Eller bruk en kjøkkenmaskin og kjør bukettene raskt til «ris».
Skrell og skjær søtpotetene i jevne terninger. Dryss over salt og krydder og drypp over olje. Vend alt godt sammen og bak søtpotetene i ovn ved 210 grader i cirka 20 minutter, eller til de er møre og gylne.
Skyll kikertene til hummusen godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks.
Kjør ertene til grov mos i en hurtigmikser sammen med spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft, olivenolje og renset avokado. Kjør til en jevn mos, tilsett en skvett med vann hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Stek blomkålrisen over høy varme i en stekepanne med litt olje. Stek helst i flere omganger slik at blomkålen blir stekt, og fuktigheten fordamper underveis i stekingen. Krydre med salt og pepper.
Fordel blomkålrisen i skåler/boller. Topp med søtpotet, avokado-hummus, en halv avokado, syltet rødløk og litt chilimajones.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto