Til hovedinnhold
vegetar

Veganmisjonens vegisterkaker

1 h

Dette er ifølge Jane Johansen den originale oppskriften på vegisterkaker, som hun delte på bloggen sin Veganmisjonen allerede i 2011. Som navnet tilsier, er vegisterkake den kjøttfrie varianten av medisterkake.

Lag gjerne ferdig farsen dagen før, den holder seg fint i kjøleskap.
Vegisterkaker holder seg fint opp til to dager i kjøleskap, og de smaker like godt når du varmer de opp igjen dagen etter. De kan også fryses ned.

Lagret av 371 brukere
Stekte vegisterkaker
Foto: Jane Johansen

Dette er ifølge Jane Johansen den originale oppskriften på vegisterkaker, som hun delte på bloggen sin Veganmisjonen allerede i 2011. Som navnet tilsier, er vegisterkake den kjøttfrie varianten av medisterkake.

Lag gjerne ferdig farsen dagen før, den holder seg fint i kjøleskap.
Vegisterkaker holder seg fint opp til to dager i kjøleskap, og de smaker like godt når du varmer de opp igjen dagen etter. De kan også fryses ned.

Lagret av 371 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 30 vegisterkaker
  • 2 dl basmatiris
  • 4 dl vann
  • 1 stk blomkål, stor
  • 2 dl havregryn
  • 1 ss grønnsaksbuljong
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts revet muskatnøtt
  • salt og kvernet pepper, smak til
  • 1 ts salt, til riskoking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl basmatiris
  • 4 dl vann
  • 1 stk blomkål, stor
  • 2 dl havregryn
  • 1 ss grønnsaksbuljong
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts revet muskatnøtt
  • salt og kvernet pepper, smak til
  • 1 ts salt, til riskoking
Ha ris, vann og salt i en kjele og kok på lav varme under lokk i ca. 20 min, eller til risen er ferdigkokt. La den dampe fra seg eventuell ekstra væske når den er ferdig.
Kok blomkålen raskt, så den blir mør, og sil av vannet.
Ha den ferdigkokte risen, de kokte blomkålbitene, havregryn, buljongpulver og krydder i en stor bolle og mos det kjapt med stavmikser til det er en grov farse. Obs! Ikke mos for mye, det skal være litt biter i farsen. Smak til med litt pepper og salt. Kanskje du ønsker mer ingefær og muskat også.
Form vegisterkaker og stek i olje til de er godt gyllenbrune og sprø på begge sider.
woman cooking

Bon appetit!

Ha ris, vann og salt i en kjele og kok på lav varme under lokk i ca. 20 min, eller til risen er ferdigkokt. La den dampe fra seg eventuell ekstra væske når den er ferdig.
Kok blomkålen raskt, så den blir mør, og sil av vannet.
Ha den ferdigkokte risen, de kokte blomkålbitene, havregryn, buljongpulver og krydder i en stor bolle og mos det kjapt med stavmikser til det er en grov farse. Obs! Ikke mos for mye, det skal være litt biter i farsen. Smak til med litt pepper og salt. Kanskje du ønsker mer ingefær og muskat også.
Form vegisterkaker og stek i olje til de er godt gyllenbrune og sprø på begge sider.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?