Til hovedinnhold
rask
vegetar

Wokket rosenkål

25 min

Rosenkål trenger ikke å være traust. Med asiatiske smaker som ingefær, chili, hvitløk, soya, honning og peanøtter får du spennende tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

Lagret av 115 brukere
Wokket rosenkål

Rosenkål trenger ikke å være traust. Med asiatiske smaker som ingefær, chili, hvitløk, soya, honning og peanøtter får du spennende tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

Lagret av 115 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g rosenkål
  • 1 stk rød chili
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 4 stk vårløk
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss soyasaus
  • 3 ss peanøtter, hakkede
  • koriander, hakket og frisk
  • salt
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g rosenkål
  • 1 stk rød chili
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 4 stk vårløk
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss soyasaus
  • 3 ss peanøtter, hakkede
  • koriander, hakket og frisk
  • salt
  • olje, til steking
Rens og del rosenkålen i skiver eller båter. Finsnitt chili og finhakk hvitløken. Rens og del vårløken i grove biter.
Varm en stor stekepanne eller wok. Tilsett litt olje og ha i rosenkålen. Tilsett chili, hvitløk og ingefær. Stek alt over høy varme under omrøring til rosenkålen er gyllen og knapt mør. Ha i vårløken underveis i stekingen.
Tilsett soya og honning. Trekk pannen til side og bland alt godt sammen.
Hell rosenkålen over i en passende tallerken og dryss over koriander og peanøtter. Serveres straks.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del rosenkålen i skiver eller båter. Finsnitt chili og finhakk hvitløken. Rens og del vårløken i grove biter.
Varm en stor stekepanne eller wok. Tilsett litt olje og ha i rosenkålen. Tilsett chili, hvitløk og ingefær. Stek alt over høy varme under omrøring til rosenkålen er gyllen og knapt mør. Ha i vårløken underveis i stekingen.
Tilsett soya og honning. Trekk pannen til side og bland alt godt sammen.
Hell rosenkålen over i en passende tallerken og dryss over koriander og peanøtter. Serveres straks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?