Aubergineruller fylt med cottage cheese og squash, bakt i hjemmelaget tomatsaus og toppet med mozzarella, er en av Lise Finckenhagens personlige favoritter.
Oppskrift: Lise Finckenhagen Foto: Sara Johannessen
Aubergineruller fylt med cottage cheese og squash, bakt i hjemmelaget tomatsaus og toppet med mozzarella, er en av Lise Finckenhagens personlige favoritter.
Oppskrift: Lise Finckenhagen Foto: Sara Johannessen
Knus tomatene med hendene eller med en gaffel, fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen. Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres hvitløk og sjalottløk i en god klunk med olivenolje. La det frese et par minutter under omrøring til løken blir myk uten at den får noe særlig farge.
Tilsett tomater, chili, salt, sukker og basilikumstilker. La det hele småkoke i 20 minutter (under sporadisk omrøring), eller til sausen har tyknet og oljen som har samlet seg på toppen er nydelig rødoransje. Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker (bland eventuelt inn en håndfull hakkede basilikumblader helt til slutt).
Fylte aubergineruller
Rens og skjær auberginene i ½ - 1 cm tynne skiver på langs. Legg skivene utover et (eller to) stekebrett. Pensle skivene med olivenolje og stek dem i ovnen ved 180 grader til skivene er gylne og myke, det tar ca. 20 minutter.
Skjær squashen i små terninger og finhakk hvitløkene. Stek terningene raskt i en stor varm stekepanne, tilsett hvitløk og krydre med salt og pepper. Ha squashen over i en bolle og bland inn cottage cheese, halvparten av parmesanen og egg.
Finn frem en passende ildfast form og hell i halvparten av tomatsausen. Legg en god skje squashfyll i den ene enden av aubergineskivene og rull sammen. Legg auberginerullene over i tomatsausen med skjøten ned. Topp rullene med resten av tomatsausen og dryss over parmesan og mozzarella. Gratiner i ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter. Serveres gjerne med en grønn salat og godt brød.
Bon appetit!
Tomatsausen
Knus tomatene med hendene eller med en gaffel, fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen. Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres hvitløk og sjalottløk i en god klunk med olivenolje. La det frese et par minutter under omrøring til løken blir myk uten at den får noe særlig farge.
Tilsett tomater, chili, salt, sukker og basilikumstilker. La det hele småkoke i 20 minutter (under sporadisk omrøring), eller til sausen har tyknet og oljen som har samlet seg på toppen er nydelig rødoransje. Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker (bland eventuelt inn en håndfull hakkede basilikumblader helt til slutt).
Fylte aubergineruller
Rens og skjær auberginene i ½ - 1 cm tynne skiver på langs. Legg skivene utover et (eller to) stekebrett. Pensle skivene med olivenolje og stek dem i ovnen ved 180 grader til skivene er gylne og myke, det tar ca. 20 minutter.
Skjær squashen i små terninger og finhakk hvitløkene. Stek terningene raskt i en stor varm stekepanne, tilsett hvitløk og krydre med salt og pepper. Ha squashen over i en bolle og bland inn cottage cheese, halvparten av parmesanen og egg.
Finn frem en passende ildfast form og hell i halvparten av tomatsausen. Legg en god skje squashfyll i den ene enden av aubergineskivene og rull sammen. Legg auberginerullene over i tomatsausen med skjøten ned. Topp rullene med resten av tomatsausen og dryss over parmesan og mozzarella. Gratiner i ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter. Serveres gjerne med en grønn salat og godt brød.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto