Til hovedinnhold
vegetar

Bakt gresskar: Flaskegresskar med chèvre

45 min

Gresskarsesongen er endelig i gang! Min favoritt er flaskegresskaret, eller butternut squash som det kanskje er bedre kjent som. Her har jeg laget en bakt variant med chèvre, valnøtter, honning og timian. Det passer perfekt til lunsj eller som forrett til en høstmiddag. Eller kanskje den kan serveres som en litt annerledes dessert?

Lagret av 268 brukere
Bakt gresskar: Flaskegresskar med chèvre

Gresskarsesongen er endelig i gang! Min favoritt er flaskegresskaret, eller butternut squash som det kanskje er bedre kjent som. Her har jeg laget en bakt variant med chèvre, valnøtter, honning og timian. Det passer perfekt til lunsj eller som forrett til en høstmiddag. Eller kanskje den kan serveres som en litt annerledes dessert?

Lagret av 268 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 stk gresskar, Flaskegresskar/butternut squash
  • 100 g chèvre
  • 50 g valnøtter
  • 4 ss honning
  • 1 kvast timian
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk gresskar, Flaskegresskar/butternut squash
  • 100 g chèvre
  • 50 g valnøtter
  • 4 ss honning
  • 1 kvast timian
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts pepper
Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Lag noen store ruter med en skarp kniv, men pass på så det ikke går helt gjennom skallet. Dette gjør at det blir raskere bakt.
Legg begge delene med snittflaten opp i en ildfast form. Stek på 150 grader i 40-50 minutter, eller til det virker mørt. Ta ut formen av ovnen og skru opp til 200 grader.
Mens gresskaret steker gjør du klar fyllet. Skjær chèvre i biter og grovhakk valnøttene.
Mens gresskaret steker gjør du klar fyllet. Skjær chèvre i biter og grovhakk valnøttene.
Fyll gresskaret med osten og valnøttene. Dryss litt havsalt, svart pepper, honning og frisk timian over. Sett den tilbake i ovnen til osten begynner å smelte, og har fått en gyllen overflate, ca. fem minutter.
Fyll gresskaret med osten og valnøttene. Dryss litt havsalt, svart pepper, honning og frisk timian over. Sett den tilbake i ovnen til osten begynner å smelte, og har fått en gyllen overflate, ca. fem minutter.
Nyt en deilig høstrett!
Nyt en deilig høstrett!
woman cooking

Bon appetit!

Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Lag noen store ruter med en skarp kniv, men pass på så det ikke går helt gjennom skallet. Dette gjør at det blir raskere bakt.
Legg begge delene med snittflaten opp i en ildfast form. Stek på 150 grader i 40-50 minutter, eller til det virker mørt. Ta ut formen av ovnen og skru opp til 200 grader.
Mens gresskaret steker gjør du klar fyllet. Skjær chèvre i biter og grovhakk valnøttene.
Mens gresskaret steker gjør du klar fyllet. Skjær chèvre i biter og grovhakk valnøttene.
Fyll gresskaret med osten og valnøttene. Dryss litt havsalt, svart pepper, honning og frisk timian over. Sett den tilbake i ovnen til osten begynner å smelte, og har fått en gyllen overflate, ca. fem minutter.
Fyll gresskaret med osten og valnøttene. Dryss litt havsalt, svart pepper, honning og frisk timian over. Sett den tilbake i ovnen til osten begynner å smelte, og har fått en gyllen overflate, ca. fem minutter.
Nyt en deilig høstrett!
Nyt en deilig høstrett!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?