Gresskarsesongen er endelig i gang! Min favoritt er flaskegresskaret, eller butternut squash som det kanskje er bedre kjent som. Her har jeg laget en bakt variant med chèvre, valnøtter, honning og timian. Det passer perfekt til lunsj eller som forrett til en høstmiddag. Eller kanskje den kan serveres som en litt annerledes dessert?
Gresskarsesongen er endelig i gang! Min favoritt er flaskegresskaret, eller butternut squash som det kanskje er bedre kjent som. Her har jeg laget en bakt variant med chèvre, valnøtter, honning og timian. Det passer perfekt til lunsj eller som forrett til en høstmiddag. Eller kanskje den kan serveres som en litt annerledes dessert?
Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Lag noen store ruter med en skarp kniv, men pass på så det ikke går helt gjennom skallet. Dette gjør at det blir raskere bakt.
Legg begge delene med snittflaten opp i en ildfast form. Stek på 150 grader i 40-50 minutter, eller til det virker mørt. Ta ut formen av ovnen og skru opp til 200 grader.
Mens gresskaret steker gjør du klar fyllet. Skjær chèvre i biter og grovhakk valnøttene.
Fyll gresskaret med osten og valnøttene. Dryss litt havsalt, svart pepper, honning og frisk timian over. Sett den tilbake i ovnen til osten begynner å smelte, og har fått en gyllen overflate, ca. fem minutter.
Nyt en deilig høstrett!
Bon appetit!
Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Lag noen store ruter med en skarp kniv, men pass på så det ikke går helt gjennom skallet. Dette gjør at det blir raskere bakt.
Legg begge delene med snittflaten opp i en ildfast form. Stek på 150 grader i 40-50 minutter, eller til det virker mørt. Ta ut formen av ovnen og skru opp til 200 grader.
Mens gresskaret steker gjør du klar fyllet. Skjær chèvre i biter og grovhakk valnøttene.
Fyll gresskaret med osten og valnøttene. Dryss litt havsalt, svart pepper, honning og frisk timian over. Sett den tilbake i ovnen til osten begynner å smelte, og har fått en gyllen overflate, ca. fem minutter.