vegetar

Bakt aubergine med tomater og fetaost

60 min

Selv er jeg veldig glad i aubergine og denne aubergineretten er faktisk inspirert av sommerens Hellasferie. Slik fikk jeg den servert på strand-tavernaen, helt nydelig synes jeg. Aubergine er dessuten såpass kjøttfull at den metter godt og lenge.
Topp opp med søte, gode tomater og smuldret myk fetaost. Selv om den bakte auberginen i seg selv ser litt slapp og brun ut må du ikke la deg skremme.

163 har lagret denne
Bakt aubergine med tomater og fetaost

Selv er jeg veldig glad i aubergine og denne aubergineretten er faktisk inspirert av sommerens Hellasferie. Slik fikk jeg den servert på strand-tavernaen, helt nydelig synes jeg. Aubergine er dessuten såpass kjøttfull at den metter godt og lenge.
Topp opp med søte, gode tomater og smuldret myk fetaost. Selv om den bakte auberginen i seg selv ser litt slapp og brun ut må du ikke la deg skremme.

163 har lagret denne
2
porsjoner
  • 2 stk aubergine
  • 200 g småtomater, gjerne forskjellige farger
  • 100 g fetaost
  • 2 ss persille, finhakket

Dressing

  • 1 dl olivenolje
  • 1.5 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk aubergine
  • 200 g småtomater, gjerne forskjellige farger
  • 100 g fetaost
  • 2 ss persille, finhakket

Dressing

  • 1 dl olivenolje
  • 1.5 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
Prikk auberginen med en gaffel og bak den hel i ovnen ved 190 grader til den blir helt mør, ca. 50 minutter.
Fjern skinnet på auberginene (del eventuelt auberginene i to). Legg auberginene over på tallerkener.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak den til med salt og (litt raust med) pepper. Drypp litt dressing over auberginene og topp de med delte tomater og smuldret fetaost. Drypp over litt mer dressing og avslutt med et dryss av hakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Prikk auberginen med en gaffel og bak den hel i ovnen ved 190 grader til den blir helt mør, ca. 50 minutter.
Fjern skinnet på auberginene (del eventuelt auberginene i to). Legg auberginene over på tallerkener.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak den til med salt og (litt raust med) pepper. Drypp litt dressing over auberginene og topp de med delte tomater og smuldret fetaost. Drypp over litt mer dressing og avslutt med et dryss av hakket persille.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?