Veganmisjonens sandwich-sushi
Sandwich-sushi heter på japansk «onigirazu», og her får du Veganmisjonens oppskrift på retten.
– Dette er min favorittmåte å spise sushi på. Den spises som en burger. Litt enklere enn med spisepinner, det blir mindre søl og den er superpraktisk å ha med i lunsjboksen, forteller matblogger Jane Johansen.
Bruk gjerne ferdiglaget majones fra butikken om du ikke har tid til å lage selv. Oppskriften holder til 6 sandwicher.
Sandwich-sushi heter på japansk «onigirazu», og her får du Veganmisjonens oppskrift på retten.
– Dette er min favorittmåte å spise sushi på. Den spises som en burger. Litt enklere enn med spisepinner, det blir mindre søl og den er superpraktisk å ha med i lunsjboksen, forteller matblogger Jane Johansen.
Bruk gjerne ferdiglaget majones fra butikken om du ikke har tid til å lage selv. Oppskriften holder til 6 sandwicher.
Ingredienser
- 6 stykker noritang
- salat
- 2 stykker avokado, i skiver
- sesamfrø, til pynt
Ovnsbakt sjampinjong
- 200 g sjampinjong, fersk, i skiver
- 2 ss soyasaus
- 2 ss olivenolje
Ris
- 250 g sushiris
- 2 ss risvineddik
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
Dillmajones
- 1 dl soyamelk, usøtet
- 1 ss sitronsaft, friskpresset
- 2 ts eddik 7%
- 1.5 dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje
- 100 g reddik
- 1 kvaster dill, frisk, hakket
- 1 ss srirachasaus
Slik gjør du:
- 6 stykker noritang
- salat
- 2 stykker avokado, i skiver
- sesamfrø, til pynt
Ovnsbakt sjampinjong
- 200 g sjampinjong, fersk, i skiver
- 2 ss soyasaus
- 2 ss olivenolje
Ris
- 250 g sushiris
- 2 ss risvineddik
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
Dillmajones
- 1 dl soyamelk, usøtet
- 1 ss sitronsaft, friskpresset
- 2 ts eddik 7%
- 1.5 dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje
- 100 g reddik
- 1 kvaster dill, frisk, hakket
- 1 ss srirachasaus
Risen
Ovnsbakt sjampinjong
Dillmajones
Slik monterer du sandwich-sushien
