Til hovedinnhold

Vegansk viltpanne

20 min

Einerbær, timian og solbær er en herlig kombinasjon med assosiasjoner til vilt. Denne oppskriften er laget med veganske kjøttbiter, men sausen kan også brukes til annet kjøtt. Retten er en av kokk og kokebokforfatter Gustav Johanssons favorittretter.

Oppskriften er hentet fra boken «Vegansk hemkunskap» av Gustav Johansson som står bak Javligtgott.se.

Lagret av 41 brukere
Vegansk viltpanne med sopp
Foto: Stefan Wettainen

Einerbær, timian og solbær er en herlig kombinasjon med assosiasjoner til vilt. Denne oppskriften er laget med veganske kjøttbiter, men sausen kan også brukes til annet kjøtt. Retten er en av kokk og kokebokforfatter Gustav Johanssons favorittretter.

Oppskriften er hentet fra boken «Vegansk hemkunskap» av Gustav Johansson som står bak Javligtgott.se.

Lagret av 41 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 150 g sjampinjong
  • 6 stk einerbær, hele
  • 300 g veganske filetbiter, eller annet kjøtt i biter
  • 1 ts timian, tørket
  • 2 dl havrefløte
  • 2 dl vann
  • 2 ss solbærgelé
  • 0.5 ss soyasaus
  • salt
  • pepper
  • rapsolje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g sjampinjong
  • 6 stk einerbær, hele
  • 300 g veganske filetbiter, eller annet kjøtt i biter
  • 1 ts timian, tørket
  • 2 dl havrefløte
  • 2 dl vann
  • 2 ss solbærgelé
  • 0.5 ss soyasaus
  • salt
  • pepper
  • rapsolje, til steking
Skjær sjampinjongen i to eller i båter, avhengig av størrelsen.
Knus einerbærene lett med et knivskaft.
Varm rapsolje i en stekepanne og stek filetbiter/kjøtt, sjampinjong, einerbær og timian til kjøttet har fått litt farge.
Tilsett havrefløte, vann, solbærgelé og soyasaus. La det koke i 5-10 minutter til alt ser herlig kremete ut. Smak til med salt og pepper.
Server med ønsket potet. Pynt gjerne med litt persille hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær sjampinjongen i to eller i båter, avhengig av størrelsen.
Knus einerbærene lett med et knivskaft.
Varm rapsolje i en stekepanne og stek filetbiter/kjøtt, sjampinjong, einerbær og timian til kjøttet har fått litt farge.
Tilsett havrefløte, vann, solbærgelé og soyasaus. La det koke i 5-10 minutter til alt ser herlig kremete ut. Smak til med salt og pepper.
Server med ønsket potet. Pynt gjerne med litt persille hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?