Til hovedinnhold
rask

Blomkålsgryte med lime

20 min

Her får du en kremet vegansk gryte med blomkål og filetbiter som kanskje også faller i smak hos barna. Sausen er smakt til med soyasaus og lime. Gryten er enkel og rask å lage! Server gjerne med ris.

Oppskriften er hentet fra boken «Vegansk hemkunskap» av Gustav Johansson som står bak Javligtgott.se.

Lagret av 481 brukere
Vegansk gryte med blomkål
Foto: Stefan Wettainen

Her får du en kremet vegansk gryte med blomkål og filetbiter som kanskje også faller i smak hos barna. Sausen er smakt til med soyasaus og lime. Gryten er enkel og rask å lage! Server gjerne med ris.

Oppskriften er hentet fra boken «Vegansk hemkunskap» av Gustav Johansson som står bak Javligtgott.se.

Lagret av 481 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 dl crème fraîche, plantebasert, eller havrefløte
  • 2 dl vann
  • 1 ss agavesirup, eller lys sirup
  • 1 ts soyasaus
  • 1 stk lime, revet skall og saft
  • 0.5 stk blomkål
  • 300 g veganske filetbiter
  • salt
  • pepper
  • rapsolje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl crème fraîche, plantebasert, eller havrefløte
  • 2 dl vann
  • 1 ss agavesirup, eller lys sirup
  • 1 ts soyasaus
  • 1 stk lime, revet skall og saft
  • 0.5 stk blomkål
  • 300 g veganske filetbiter
  • salt
  • pepper
  • rapsolje, til steking
Bland crème fraîche eller havrefløte, vann, sirup, soya og finrevet limeskall i en skål. Sett til side.
Kutt blomkålhodet i mellomstore buketter og skyll.
Varm olje i en stekepanne og stek filetbiter og blomkål til alt får litt farge. Press over limesaft og stek videre.
Hell over crème fraîche-blandingen og la det småkoke i 5-10 minutter til smakene er blandet sammen og blomkålen er blitt myk. Smak til med salt og pepper.
Server med nykokt ris.
woman cooking

Bon appetit!

Bland crème fraîche eller havrefløte, vann, sirup, soya og finrevet limeskall i en skål. Sett til side.
Kutt blomkålhodet i mellomstore buketter og skyll.
Varm olje i en stekepanne og stek filetbiter og blomkål til alt får litt farge. Press over limesaft og stek videre.
Hell over crème fraîche-blandingen og la det småkoke i 5-10 minutter til smakene er blandet sammen og blomkålen er blitt myk. Smak til med salt og pepper.
Server med nykokt ris.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?