Her får du en kremet vegansk gryte med blomkål og filetbiter som kanskje også faller i smak hos barna. Sausen er smakt til med soyasaus og lime. Gryten er enkel og rask å lage! Server gjerne med ris.
Oppskriften er hentet fra boken «Vegansk hemkunskap» av Gustav Johansson som står bak Javligtgott.se.
Her får du en kremet vegansk gryte med blomkål og filetbiter som kanskje også faller i smak hos barna. Sausen er smakt til med soyasaus og lime. Gryten er enkel og rask å lage! Server gjerne med ris.
Oppskriften er hentet fra boken «Vegansk hemkunskap» av Gustav Johansson som står bak Javligtgott.se.
2 dl crème fraîche, plantebasert, eller havrefløte
2 dl vann
1 ss agavesirup, eller lys sirup
1 ts soyasaus
1 stk lime, revet skall og saft
0.5 stk blomkål
300 g veganske filetbiter
salt
pepper
rapsolje, til steking
Bland crème fraîche eller havrefløte, vann, sirup, soya og finrevet limeskall i en skål. Sett til side.
Kutt blomkålhodet i mellomstore buketter og skyll.
Varm olje i en stekepanne og stek filetbiter og blomkål til alt får litt farge. Press over limesaft og stek videre.
Hell over crème fraîche-blandingen og la det småkoke i 5-10 minutter til smakene er blandet sammen og blomkålen er blitt myk. Smak til med salt og pepper.
Server med nykokt ris.
Bon appetit!
Bland crème fraîche eller havrefløte, vann, sirup, soya og finrevet limeskall i en skål. Sett til side.
Kutt blomkålhodet i mellomstore buketter og skyll.
Varm olje i en stekepanne og stek filetbiter og blomkål til alt får litt farge. Press over limesaft og stek videre.
Hell over crème fraîche-blandingen og la det småkoke i 5-10 minutter til smakene er blandet sammen og blomkålen er blitt myk. Smak til med salt og pepper.