rask
vegetar

Butter No-Chicken

25 min

Dette er en vegansk versjon av den klassiske indiske favoritten butter chicken. Det er Minn og Gard, bedre kjent som @Veganergutta på Instagram, som står bak oppskriften.

– Denne retten går vi aldri lei, og det er få retter som blir laget oftere hjemme hos oss. Smakene fra den silkemyke tomatsausen står glimrende inntil saftige, veganske filetbiter og mør blomkål, sier de.

Oppskrift/foto: Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen / @Veganergutta

1190 har lagret denne
Butter No-Chicken

Dette er en vegansk versjon av den klassiske indiske favoritten butter chicken. Det er Minn og Gard, bedre kjent som @Veganergutta på Instagram, som står bak oppskriften.

– Denne retten går vi aldri lei, og det er få retter som blir laget oftere hjemme hos oss. Smakene fra den silkemyke tomatsausen står glimrende inntil saftige, veganske filetbiter og mør blomkål, sier de.

Oppskrift/foto: Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen / @Veganergutta

1190 har lagret denne
4
porsjoner
  • 350 g veganske filetbiter
  • 1 stk blomkål, i små buketter
  • 400 g ris
  • 1 stk gul løk, grovhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • matolje, til steking

Marinade

  • 3 ss matolje
  • 3 ts garam masala
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts salt

Saus

  • 5 dl tomatsaus, passata
  • 3 dl fløte, vegansk
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts kajennepepper
  • 3 ss bukkehornkløver, også kalt kasoori methi
  • 1 ss sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g veganske filetbiter
  • 1 stk blomkål, i små buketter
  • 400 g ris
  • 1 stk gul løk, grovhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • matolje, til steking

Marinade

  • 3 ss matolje
  • 3 ts garam masala
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts salt

Saus

  • 5 dl tomatsaus, passata
  • 3 dl fløte, vegansk
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts kajennepepper
  • 3 ss bukkehornkløver, også kalt kasoori methi
  • 1 ss sukker
Kok ris etter anvisning på pakken
Mariner filetbitene i en bolle, først med olje og så med krydderet. Bland godt og sett til side.
Varm litt matolje i en kjele på middels-høy varme. Stek løk og hvitløk til det karamelliseres. Øk varmen og tilsett filetbitene. Stek dem til de får en gyllen stekeskorpe.
Tilsett blomkål og 6 spiseskjeer vegansk smør, stek til blomkålen begynner å bli mør, det tar ca 4 minutter.
Senk varmen til middels, og rør inn ingrediensene til tomatsausen. Start med smøret, og tilsett deretter tomatsausen og alle krydderne bortsett fra kasoori methi. La det småputre i noen minutter før du rører inn matfløten.
Topp med kasoori methi og koriander, og hell over litt mer matfløte (både for smaken og estetikken). Server med ris og nanbrød!
woman cooking

Bon appetit!

Kok ris etter anvisning på pakken
Mariner filetbitene i en bolle, først med olje og så med krydderet. Bland godt og sett til side.
Varm litt matolje i en kjele på middels-høy varme. Stek løk og hvitløk til det karamelliseres. Øk varmen og tilsett filetbitene. Stek dem til de får en gyllen stekeskorpe.
Tilsett blomkål og 6 spiseskjeer vegansk smør, stek til blomkålen begynner å bli mør, det tar ca 4 minutter.
Senk varmen til middels, og rør inn ingrediensene til tomatsausen. Start med smøret, og tilsett deretter tomatsausen og alle krydderne bortsett fra kasoori methi. La det småputre i noen minutter før du rører inn matfløten.
Topp med kasoori methi og koriander, og hell over litt mer matfløte (både for smaken og estetikken). Server med ris og nanbrød!
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?