Butter No-Chicken
Dette er en vegansk versjon av den klassiske indiske favoritten butter chicken. Det er Minn og Gard, bedre kjent som @Veganergutta på Instagram, som står bak oppskriften.
– Denne retten går vi aldri lei, og det er få retter som blir laget oftere hjemme hos oss. Smakene fra den silkemyke tomatsausen står glimrende inntil saftige, veganske filetbiter og mør blomkål, sier de.
Oppskrift/foto: Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen / @Veganergutta
Dette er en vegansk versjon av den klassiske indiske favoritten butter chicken. Det er Minn og Gard, bedre kjent som @Veganergutta på Instagram, som står bak oppskriften.
– Denne retten går vi aldri lei, og det er få retter som blir laget oftere hjemme hos oss. Smakene fra den silkemyke tomatsausen står glimrende inntil saftige, veganske filetbiter og mør blomkål, sier de.
Oppskrift/foto: Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen / @Veganergutta
- 350 g veganske filetbiter
- 1 stk blomkål, i små buketter
- 400 g ris
- 1 stk gul løk, grovhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- matolje, til steking
Marinade
- 3 ss matolje
- 3 ts garam masala
- 2 ts malt koriander
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts kajennepepper
- 2 ts salt
Saus
- 5 dl tomatsaus, passata
- 3 dl fløte, vegansk
- 2 ts garam masala
- 1 ts kajennepepper
- 3 ss bukkehornkløver, også kalt kasoori methi
- 1 ss sukker
- 350 g veganske filetbiter
- 1 stk blomkål, i små buketter
- 400 g ris
- 1 stk gul løk, grovhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- matolje, til steking
Marinade
- 3 ss matolje
- 3 ts garam masala
- 2 ts malt koriander
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts kajennepepper
- 2 ts salt
Saus
- 5 dl tomatsaus, passata
- 3 dl fløte, vegansk
- 2 ts garam masala
- 1 ts kajennepepper
- 3 ss bukkehornkløver, også kalt kasoori methi
- 1 ss sukker
