rask
vegetar

Risotto med veganske «kamskjell»

30 min

Denne tradisjonelle italienske risretten er utrolig smakfull, og superenkel å lage! Det eneste som kreves er litt tålmodighet og kjærlighet.

Det er Minn og Gard, bedre kjent som @Veganergutta på Instagram, som står bak oppskriften. Og inntil risottoen serverer de veganske «kamskjell», så klart ikke bestående av kamskjell i det hele tatt:

– «Kamskjellene» er laget av marinerte kongeøsterssopp. Og de smaker dønn likt ekte kamskjell, med den myke konsistensen og friske sjøsmaken, mener de.

Oppskrift/foto: Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen / @Veganergutta

120 har lagret denne
Risotto med veganske «kamskjell»

Denne tradisjonelle italienske risretten er utrolig smakfull, og superenkel å lage! Det eneste som kreves er litt tålmodighet og kjærlighet.

Det er Minn og Gard, bedre kjent som @Veganergutta på Instagram, som står bak oppskriften. Og inntil risottoen serverer de veganske «kamskjell», så klart ikke bestående av kamskjell i det hele tatt:

– «Kamskjellene» er laget av marinerte kongeøsterssopp. Og de smaker dønn likt ekte kamskjell, med den myke konsistensen og friske sjøsmaken, mener de.

Oppskrift/foto: Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen / @Veganergutta

120 har lagret denne
4
porsjoner
  • 3.5 dl risottoris, Carnaroli eller Arborio
  • 350 g aromasopp
  • 3 stk sjalottløk
  • 6 stk hvitløksfedd
  • 3 ss riseddik
  • 2 ss grønnsaksbuljong
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 ss smør, vegansk
  • matolje, til steking
  • salt og kvernet pepper

Veganske «kamskjell»

  • 6 stk kongeøsterssopp

Marinade til kamskjell

  • 1 ss grønnsaksbuljong, i 4 desiliter vann
  • 1 stk noritang
  • 1 ss soyasaus, eller tamari
  • 2 stk hvitløksfedd, presset
  • 1 ss timian, tørket
  • 1 stk sitron, saften
  • persille, til topping
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl risottoris, Carnaroli eller Arborio
  • 350 g aromasopp
  • 3 stk sjalottløk
  • 6 stk hvitløksfedd
  • 3 ss riseddik
  • 2 ss grønnsaksbuljong
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 ss smør, vegansk
  • matolje, til steking
  • salt og kvernet pepper

Veganske «kamskjell»

  • 6 stk kongeøsterssopp

Marinade til kamskjell

  • 1 ss grønnsaksbuljong, i 4 desiliter vann
  • 1 stk noritang
  • 1 ss soyasaus, eller tamari
  • 2 stk hvitløksfedd, presset
  • 1 ss timian, tørket
  • 1 stk sitron, saften
  • persille, til topping

Risotto

Skyll og kutt alle grønnsakene. Sopp skal ikke vaskes: børst vekk eventuelt grums. I en stor kjele, stek løk og hvitløk i olje på middels varme til det blir gyllent. Tilsett den skivede aromasoppen og stek den gyllen i ca 4-5 minutter.
Ha risottoris i kjelen og varm opp. Hell over riseddik og la det trekke inn på lav varme. Risen skal kun varmes, ikke stekes.
Rør ut grønnsaksbuljong i 1 liter vann. Tilsett deretter én og én øse i panna, gjør dette til bollen er tom. La hver øse koke inn før du har i neste, og rør godt innimellom.
Risen er klar når den har litt tyggemotstand, dette skal ta ca 15 min. I mellomtiden kan du begynne på de veganske kamskjellene.
Rør ti slutt inn smør og kokosmelk. Smak til med salt og pepper etter behov og topp med frisk persille!

Veganske «kamskjell»

Start med å kutte av stilkene på soppen: Det er denne delen av soppen du skal bruke. Kutt stilken opp i 2,5 cm tykke skiver. Sopphodet kan du ta vare på og bruke i en senere rett, for eksempel wok eller suppe.
Bland alle ingrediensene til marinaden i en kjele på høy varme, og la det koke opp i noen minutter.
Tilsett soppskivene, senk temperaturen til middels varme, og kok videre med lokket på i 5 min.
Legg så soppen over i en panne med litt matolje, og fres hver side i ca 5 minutter til den er gyllenbrun.
Server inntil risottoen og nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Risotto

Skyll og kutt alle grønnsakene. Sopp skal ikke vaskes: børst vekk eventuelt grums. I en stor kjele, stek løk og hvitløk i olje på middels varme til det blir gyllent. Tilsett den skivede aromasoppen og stek den gyllen i ca 4-5 minutter.
Ha risottoris i kjelen og varm opp. Hell over riseddik og la det trekke inn på lav varme. Risen skal kun varmes, ikke stekes.
Rør ut grønnsaksbuljong i 1 liter vann. Tilsett deretter én og én øse i panna, gjør dette til bollen er tom. La hver øse koke inn før du har i neste, og rør godt innimellom.
Risen er klar når den har litt tyggemotstand, dette skal ta ca 15 min. I mellomtiden kan du begynne på de veganske kamskjellene.
Rør ti slutt inn smør og kokosmelk. Smak til med salt og pepper etter behov og topp med frisk persille!

Veganske «kamskjell»

Start med å kutte av stilkene på soppen: Det er denne delen av soppen du skal bruke. Kutt stilken opp i 2,5 cm tykke skiver. Sopphodet kan du ta vare på og bruke i en senere rett, for eksempel wok eller suppe.
Bland alle ingrediensene til marinaden i en kjele på høy varme, og la det koke opp i noen minutter.
Tilsett soppskivene, senk temperaturen til middels varme, og kok videre med lokket på i 5 min.
Legg så soppen over i en panne med litt matolje, og fres hver side i ca 5 minutter til den er gyllenbrun.
Server inntil risottoen og nyt!
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?