Risotto med veganske «kamskjell»
Denne tradisjonelle italienske risretten er utrolig smakfull, og superenkel å lage! Det eneste som kreves er litt tålmodighet og kjærlighet.
Det er Minn og Gard, bedre kjent som @Veganergutta på Instagram, som står bak oppskriften. Og inntil risottoen serverer de veganske «kamskjell», så klart ikke bestående av kamskjell i det hele tatt:
– «Kamskjellene» er laget av marinerte kongeøsterssopp. Og de smaker dønn likt ekte kamskjell, med den myke konsistensen og friske sjøsmaken, mener de.
Oppskrift/foto: Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen / @Veganergutta
Denne tradisjonelle italienske risretten er utrolig smakfull, og superenkel å lage! Det eneste som kreves er litt tålmodighet og kjærlighet.
Det er Minn og Gard, bedre kjent som @Veganergutta på Instagram, som står bak oppskriften. Og inntil risottoen serverer de veganske «kamskjell», så klart ikke bestående av kamskjell i det hele tatt:
– «Kamskjellene» er laget av marinerte kongeøsterssopp. Og de smaker dønn likt ekte kamskjell, med den myke konsistensen og friske sjøsmaken, mener de.
Oppskrift/foto: Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen / @Veganergutta
- 3.5 dl risottoris, Carnaroli eller Arborio
- 350 g aromasopp
- 3 stk sjalottløk
- 6 stk hvitløksfedd
- 3 ss riseddik
- 2 ss grønnsaksbuljong
- 3 dl kokosmelk
- 2 ss smør, vegansk
- matolje, til steking
- salt og kvernet pepper
Veganske «kamskjell»
- 6 stk kongeøsterssopp
Marinade til kamskjell
- 1 ss grønnsaksbuljong, i 4 desiliter vann
- 1 stk noritang
- 1 ss soyasaus, eller tamari
- 2 stk hvitløksfedd, presset
- 1 ss timian, tørket
- 1 stk sitron, saften
- persille, til topping
- 3.5 dl risottoris, Carnaroli eller Arborio
- 350 g aromasopp
- 3 stk sjalottløk
- 6 stk hvitløksfedd
- 3 ss riseddik
- 2 ss grønnsaksbuljong
- 3 dl kokosmelk
- 2 ss smør, vegansk
- matolje, til steking
- salt og kvernet pepper
Veganske «kamskjell»
- 6 stk kongeøsterssopp
Marinade til kamskjell
- 1 ss grønnsaksbuljong, i 4 desiliter vann
- 1 stk noritang
- 1 ss soyasaus, eller tamari
- 2 stk hvitløksfedd, presset
- 1 ss timian, tørket
- 1 stk sitron, saften
- persille, til topping
Risotto
Veganske «kamskjell»
