rask

Rødvinssaus

30 min

Rødvinssaus er det perfekte tilbehøret til både lam og biff. Sausen er enkel å lage, og tilfører masse smak til måltidet. Det blir ekstra godt om du bruker stekekraften fra lammelåret eller lammesteken i rødvinssausen, men du kan også bruke oksekraft.

498 har lagret denne
Rødvinssaus i treskål
Foto: Silje Sandberg

Rødvinssaus er det perfekte tilbehøret til både lam og biff. Sausen er enkel å lage, og tilfører masse smak til måltidet. Det blir ekstra godt om du bruker stekekraften fra lammelåret eller lammesteken i rødvinssausen, men du kan også bruke oksekraft.

498 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl lammekraft, eller oksekraft, innkokt
  • 2 ss smør
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl lammekraft, eller oksekraft, innkokt
  • 2 ss smør
Finhakk sjalottløken. Knus hvitløkfeddet lett med bredsiden av kniven. Smelt 1 ss smør i en liten kasserolle, tilsett sjalottløk og fres løken under stadig omrøring til den blir myk og gyllen (ikke stekt), ca. 2-3 minutter.
Tilsett hvitløken og la det frese videre i et lite minutt. Ha i balsamico og la eddiken koke helt inn før du tilsetter rødvinen. La det koke inn til 1/3, tilsett kraften la det igjen koke inn til 1/3.
Visp inn resten av smøret og smak sausen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna.

Tips

Bland gjerne inn silt stekesjy fra lammesteken i sausen, hvis du skal servere denne rødvinssausen til lammelår eller lammestek.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløken. Knus hvitløkfeddet lett med bredsiden av kniven. Smelt 1 ss smør i en liten kasserolle, tilsett sjalottløk og fres løken under stadig omrøring til den blir myk og gyllen (ikke stekt), ca. 2-3 minutter.
Tilsett hvitløken og la det frese videre i et lite minutt. Ha i balsamico og la eddiken koke helt inn før du tilsetter rødvinen. La det koke inn til 1/3, tilsett kraften la det igjen koke inn til 1/3.
Visp inn resten av smøret og smak sausen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna.

Tips

Bland gjerne inn silt stekesjy fra lammesteken i sausen, hvis du skal servere denne rødvinssausen til lammelår eller lammestek.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?