Rødvinssaus er det perfekte tilbehøret til både lam og biff. Sausen er enkel å lage, og tilfører masse smak til måltidet. Det blir ekstra godt om du bruker stekekraften fra lammelåret eller lammesteken i rødvinssausen, men du kan også bruke oksekraft.
Rødvinssaus er det perfekte tilbehøret til både lam og biff. Sausen er enkel å lage, og tilfører masse smak til måltidet. Det blir ekstra godt om du bruker stekekraften fra lammelåret eller lammesteken i rødvinssausen, men du kan også bruke oksekraft.
Finhakk sjalottløken. Knus hvitløkfeddet lett med bredsiden av kniven. Smelt 1 ss smør i en liten kasserolle, tilsett sjalottløk og fres løken under stadig omrøring til den blir myk og gyllen (ikke stekt), ca. 2-3 minutter.
Tilsett hvitløken og la det frese videre i et lite minutt. Ha i balsamico og la eddiken koke helt inn før du tilsetter rødvinen. La det koke inn til 1/3, tilsett kraften la det igjen koke inn til 1/3.
Visp inn resten av smøret og smak sausen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna.
Tips
Bland gjerne inn silt stekesjy fra lammesteken i sausen, hvis du skal servere denne rødvinssausen til lammelår eller lammestek.
Bon appetit!
Finhakk sjalottløken. Knus hvitløkfeddet lett med bredsiden av kniven. Smelt 1 ss smør i en liten kasserolle, tilsett sjalottløk og fres løken under stadig omrøring til den blir myk og gyllen (ikke stekt), ca. 2-3 minutter.
Tilsett hvitløken og la det frese videre i et lite minutt. Ha i balsamico og la eddiken koke helt inn før du tilsetter rødvinen. La det koke inn til 1/3, tilsett kraften la det igjen koke inn til 1/3.
Visp inn resten av smøret og smak sausen til med salt, kvernet pepper og en klype sukker. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna.
Tips
Bland gjerne inn silt stekesjy fra lammesteken i sausen, hvis du skal servere denne rødvinssausen til lammelår eller lammestek.