rask

Saus til ribbe

15 min
Lagret av 366 brukere
Saus til ribbe med ribbekraft, salt og pepper
Ribbesaus gjør det tradisjonsrike julemåltidet komplett.
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 366 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kraft, fra ribba
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kraft, fra ribba
  • salt
  • pepper
Smelt smør i en kjele, og tilsett hvetemel. Rør det sammen til en jevning, og brun det over svak varme.

Slik lager du saus til ribbe

Spe med litt og litt ribbekraft, og la ribbesausen koke opp under omrøring. La sausen småkoke i noen minutter - rør underveis - til den har ønsket tykkelse.
Smak ribbesausen til med salt og nykvernet pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smør i en kjele, og tilsett hvetemel. Rør det sammen til en jevning, og brun det over svak varme.

Slik lager du saus til ribbe

Spe med litt og litt ribbekraft, og la ribbesausen koke opp under omrøring. La sausen småkoke i noen minutter - rør underveis - til den har ønsket tykkelse.
Smak ribbesausen til med salt og nykvernet pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?