rask

Grønn aioli

10 min

Aioli med urter passer bra som tilbehør til fisk. Bruk gjerne friske urter som basilikum, persille, kjørvel, gressløk og/eller estragon. 

250 har lagret denne
Aioli med urter

Aioli med urter passer bra som tilbehør til fisk. Bruk gjerne friske urter som basilikum, persille, kjørvel, gressløk og/eller estragon. 

250 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, stort, finhakket
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
  • 4 ss friske urter, hakkede
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, stort, finhakket
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
  • 4 ss friske urter, hakkede
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • salt og kvernet pepper
Ha alle ingrediensene over i en høy, smal beholder (viktig at beholderen ikke er for vid, stavmikseren skal akkurat få plass). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen, miks til det begynner å tykne og løft/dra stavmikseren rolig opp til overflaten mens du mikser. Smak til med salt og pepper og litt mer sitronsaft om nødvendig.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene over i en høy, smal beholder (viktig at beholderen ikke er for vid, stavmikseren skal akkurat få plass). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen, miks til det begynner å tykne og løft/dra stavmikseren rolig opp til overflaten mens du mikser. Smak til med salt og pepper og litt mer sitronsaft om nødvendig.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?