rask

Enkel fløtesaus

20 min
263 har lagret denne
Fløtesaus
Hjemmelaget fløtesaus lager du med få ingredienser. Med en god oksekraft har du et godt utgangspunkt.
Foto: Sara Johannessen Meek
263 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3.5 dl oksekraft, varm, eller buljong
  • 2 dl fløte
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss ripsgelé, eller rognebærgelé (kan sløyfes)
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3.5 dl oksekraft, varm, eller buljong
  • 2 dl fløte
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss ripsgelé, eller rognebærgelé (kan sløyfes)
Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. Spe med varm kraft mens du hele tiden visper energisk for å unngå klumper.
La sausen småkoke under stadig omrøring i 5 minutter. Tilsett fløte og gi sausen et nytt oppkok.
Smak til med salt og kvernet pepper og litt ripsgele hvis du ønsker det. Kjør gjerne sausen med en stavmikser før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. Spe med varm kraft mens du hele tiden visper energisk for å unngå klumper.
La sausen småkoke under stadig omrøring i 5 minutter. Tilsett fløte og gi sausen et nytt oppkok.
Smak til med salt og kvernet pepper og litt ripsgele hvis du ønsker det. Kjør gjerne sausen med en stavmikser før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?