rask

Enkel fløtesaus

20 min
Lagret av 241 brukere
Fløtesaus
Hjemmelaget fløtesaus lager du med få ingredienser. Med en god oksekraft har du et godt utgangspunkt.
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 241 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3.5 dl oksekraft, varm, eller buljong
  • 2 dl fløte
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss ripsgelé, eller rognebærgelé (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3.5 dl oksekraft, varm, eller buljong
  • 2 dl fløte
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss ripsgelé, eller rognebærgelé (kan sløyfes)
Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. Spe med varm kraft mens du hele tiden visper energisk for å unngå klumper.
La sausen småkoke under stadig omrøring i 5 minutter. Tilsett fløte og gi sausen et nytt oppkok.
Smak til med salt og kvernet pepper og litt ripsgele hvis du ønsker det. Kjør gjerne sausen med en stavmikser før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kasserolle og visp inn melet. Spe med varm kraft mens du hele tiden visper energisk for å unngå klumper.
La sausen småkoke under stadig omrøring i 5 minutter. Tilsett fløte og gi sausen et nytt oppkok.
Smak til med salt og kvernet pepper og litt ripsgele hvis du ønsker det. Kjør gjerne sausen med en stavmikser før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?