Til hovedinnhold

Saus til lammelår

25 min

Denne sausen passer perfekt til lammelåret. Visp gjerne inn den silte stekesjyen fra lammesteken.

Lagret av 517 brukere
Saus til lammelår i liten kjele

Denne sausen passer perfekt til lammelåret. Visp gjerne inn den silte stekesjyen fra lammesteken.

Lagret av 517 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl lammekraft, god og innkokt
  • 2 ss smør
  • 2 ts dijonsennep, grov type
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • 0.5 ss timian, eller rosmarin, hakket
  • 2 ss persille, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl lammekraft, god og innkokt
  • 2 ss smør
  • 2 ts dijonsennep, grov type
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • 0.5 ss timian, eller rosmarin, hakket
  • 2 ss persille, hakket
Finhakk sjalottløken. Knus hvitløksfeddet lett med bredsiden av kniven.
Smelt 1 ss smør i en liten kasserolle, tilsett sjalottløk og fres løken under stadig omrøring i et par minutter til den blir myk og gyllen (ikke stekt).
Tilsett hvitløken og la det frese videre i et lite minutt. Ha i balsamico og la eddiken koke helt inn før du tilsetter rødvinen. La det koke inn til 1/3, tilsett kraften og la det igjen koke inn til cirka 1/3.
Visp inn resten av smøret og smak sausen til med sennep, salt, kvernet pepper og en god klype sukker. Visp inn urtene rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløken. Knus hvitløksfeddet lett med bredsiden av kniven.
Smelt 1 ss smør i en liten kasserolle, tilsett sjalottløk og fres løken under stadig omrøring i et par minutter til den blir myk og gyllen (ikke stekt).
Tilsett hvitløken og la det frese videre i et lite minutt. Ha i balsamico og la eddiken koke helt inn før du tilsetter rødvinen. La det koke inn til 1/3, tilsett kraften og la det igjen koke inn til cirka 1/3.
Visp inn resten av smøret og smak sausen til med sennep, salt, kvernet pepper og en god klype sukker. Visp inn urtene rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?