Mild og aromatisk currysaus

2 timer

Denne oppskriften på currysaus er en super basisoppskrift du kan sjonglere med etter eget ønske. Også når det gjelder smak. Tilsett hakket, fersk chili sammen med paprikaen, eller krydre med knust, tørket chili eller chilipulver. Sausen kan brukes til retter med kylling, lam, okse, fisk eller skalldyr. Tilbered kjøttet, fisken eller skalldyrene for seg, og bland dem med sausen rett før servering. Sausen kan fint lages uten fløte, kokosmelk og malte nøtter eller kokos hvis du ønsker det. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned halvparten til senere bruk. 

942 har lagret denne
Mild og aromatisk currysaus

Denne oppskriften på currysaus er en super basisoppskrift du kan sjonglere med etter eget ønske. Også når det gjelder smak. Tilsett hakket, fersk chili sammen med paprikaen, eller krydre med knust, tørket chili eller chilipulver. Sausen kan brukes til retter med kylling, lam, okse, fisk eller skalldyr. Tilbered kjøttet, fisken eller skalldyrene for seg, og bland dem med sausen rett før servering. Sausen kan fint lages uten fløte, kokosmelk og malte nøtter eller kokos hvis du ønsker det. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned halvparten til senere bruk. 

942 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1 kg løk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gulrot
  • 70 g ingefær
  • 2.5 dl olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss garam masala
  • 1.5 ss spisskummen, knust
  • 1.5 ss korianderfrø, knuste
  • 1.5 ss fennikelfrø, knuste
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 4 ss smør
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss sukker
  • sitronsaft
  • 3 dl fløte, eller kokosmelk (kan sløyfes)
  • 1 dl cashewnøtter, malte, eller kokosmasse (kan sløyfes)
  • salt
  • koriander
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg løk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gulrot
  • 70 g ingefær
  • 2.5 dl olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss garam masala
  • 1.5 ss spisskummen, knust
  • 1.5 ss korianderfrø, knuste
  • 1.5 ss fennikelfrø, knuste
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 4 ss smør
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss sukker
  • sitronsaft
  • 3 dl fløte, eller kokosmelk (kan sløyfes)
  • 1 dl cashewnøtter, malte, eller kokosmasse (kan sløyfes)
  • salt
  • koriander
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Rens og skjær paprikaene i strimler. Skrell og skjær gulroten i tynne skiver.
Grovhakk ingefær og hvitløk og kjør det sammen med en skvett vann til en fin masse i en liten hurtigmikser.
Varm oljen i en gryte og fres løken til den blir bløt og lett gyllen. Dette tar cirka 20 minutter. Rør ofte for å unngå at det fester seg i bunnen.
Tilsett paprika, gulrot og tomatpuré. Rør alt godt sammen. Fres videre i cirka 5 minutter og tilsett most hvitløk og ingefær og resten av krydderiene utenom gurkemeie.
Tilsett tomater og nok vann til at alt er dekket (cirka 0,5 l). La det hele småkoke en drøy halvtimes tid og rør sporadisk. Kjør alt til en jevn masse med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Smelt smøret i en liten panne og fres gurkemeien i 30 sekunder. Ha gurkemeiesmøret over i sausen og la det putre videre over svak varme en halvtimes tid.
Smak til med sukker, salt og noen gode dråper sitronsaft. Tilsett fløte eller kokosmelk og malte nøtter eller kokos rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rens løken og skjær den i tynne skiver. Rens og skjær paprikaene i strimler. Skrell og skjær gulroten i tynne skiver.
Grovhakk ingefær og hvitløk og kjør det sammen med en skvett vann til en fin masse i en liten hurtigmikser.
Varm oljen i en gryte og fres løken til den blir bløt og lett gyllen. Dette tar cirka 20 minutter. Rør ofte for å unngå at det fester seg i bunnen.
Tilsett paprika, gulrot og tomatpuré. Rør alt godt sammen. Fres videre i cirka 5 minutter og tilsett most hvitløk og ingefær og resten av krydderiene utenom gurkemeie.
Tilsett tomater og nok vann til at alt er dekket (cirka 0,5 l). La det hele småkoke en drøy halvtimes tid og rør sporadisk. Kjør alt til en jevn masse med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Smelt smøret i en liten panne og fres gurkemeien i 30 sekunder. Ha gurkemeiesmøret over i sausen og la det putre videre over svak varme en halvtimes tid.
Smak til med sukker, salt og noen gode dråper sitronsaft. Tilsett fløte eller kokosmelk og malte nøtter eller kokos rett før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?