Béarnaisesaus
Béarnaise er en klassisk saus som smaker nydelig til for eksempel entrecôte eller andre kjøttstykker. Hjemmelaget béarnaisesaus lager du blant annet med egg, smør og estragon.
Hvis béarnaisesausen sprekker fordi den har blitt litt for varm eller den har blitt spedd litt for fort, kan du redde den ved å piske sammen en eggeplomme og litt vann i en bolle og spe forsiktig med den skilte sausen. Har den derimot kokt, må du nok begynne på nytt.
Béarnaise er en klassisk saus som smaker nydelig til for eksempel entrecôte eller andre kjøttstykker. Hjemmelaget béarnaisesaus lager du blant annet med egg, smør og estragon.
Hvis béarnaisesausen sprekker fordi den har blitt litt for varm eller den har blitt spedd litt for fort, kan du redde den ved å piske sammen en eggeplomme og litt vann i en bolle og spe forsiktig med den skilte sausen. Har den derimot kokt, må du nok begynne på nytt.
- 350 g smør
- 0.5 dl vann
- 0.5 dl hvitvinseddik
- 3 ss sjalottløk, finhakket
- 3 stk eggeplomme, store
- 3 ss estragon, frisk, hakket
- 8 stk sorte pepperkorn, knuste
- 2 ss kjørvel, hakket, kan sløyfes
- sitronsaft
- salt
- pepper
- 350 g smør
- 0.5 dl vann
- 0.5 dl hvitvinseddik
- 3 ss sjalottløk, finhakket
- 3 stk eggeplomme, store
- 3 ss estragon, frisk, hakket
- 8 stk sorte pepperkorn, knuste
- 2 ss kjørvel, hakket, kan sløyfes
- sitronsaft
- salt
- pepper
