Til hovedinnhold

Varme tranebær

10 min

Varme tranebær er et klassisk tilbehør til kalkunmiddagen på høsttakkefesten!

Lagret av 59 brukere
Varme tranebær

Varme tranebær er et klassisk tilbehør til kalkunmiddagen på høsttakkefesten!

Lagret av 59 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk appelsin
  • 1 ss sukker
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss smør
  • 100 g tranebær, ferske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk appelsin
  • 1 ss sukker
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss smør
  • 100 g tranebær, ferske
Vask appelsinen godt. Bruk en skreller og skjær av et par tynne skiver av det ytterste oransje skallet på appelsinen. Press saften ut av appelsinen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Tilsett smøret og ha i tranebærene når smøret har smeltet. Fres over høy varme og hell i appelsinsaften. Sving på pannen underveis i prosessen. Tranebærene er klare straks de blir myke. Serveres helst med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Vask appelsinen godt. Bruk en skreller og skjær av et par tynne skiver av det ytterste oransje skallet på appelsinen. Press saften ut av appelsinen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Tilsett smøret og ha i tranebærene når smøret har smeltet. Fres over høy varme og hell i appelsinsaften. Sving på pannen underveis i prosessen. Tranebærene er klare straks de blir myke. Serveres helst med det samme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?