rask
Varme tranebær
10 min
Varme tranebær er et klassisk tilbehør som serveres på Thanksgiving. Tranebærene får godt selskap av karamellisert smør og appelsinsaft som er helt nydelig som tilbehør til kalkunen.
62 har lagret denne
Varme tranebær er et klassisk tilbehør som serveres på Thanksgiving. Tranebærene får godt selskap av karamellisert smør og appelsinsaft som er helt nydelig som tilbehør til kalkunen.
62 har lagret denne
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 stk appelsin
- 1 ss sukker
- 1 ss brunt sukker
- 2 ss smør
- 100 g tranebær, ferske
Vask appelsinen godt. Bruk en skreller og skjær av et par tynne skiver av det ytterste oransje skallet på appelsinen. Press saften ut av appelsinen.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne.
Tilsett smøret og ha i tranebærene når smøret har smeltet. Fres over høy varme og hell i appelsinsaften. Sving på pannen underveis i prosessen.
Tranebærene er klare straks de blir myke. Serveres helst med det samme.

Bon appetit!
Vask appelsinen godt. Bruk en skreller og skjær av et par tynne skiver av det ytterste oransje skallet på appelsinen. Press saften ut av appelsinen.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne.
Tilsett smøret og ha i tranebærene når smøret har smeltet. Fres over høy varme og hell i appelsinsaften. Sving på pannen underveis i prosessen.
Tranebærene er klare straks de blir myke. Serveres helst med det samme.
Finn flere oppskrifter: