Til hovedinnhold

Kaldrørt bearnaisesaus

30 min

Dette er den litt enklere varianten av en bearnaisesaus - like god, men du trenger ikke å passe på varmen. prøv den neste gang du skal grille - garantert suksess!

Lagret av 153 brukere
Kaldrørt bearnaisesaus

Dette er den litt enklere varianten av en bearnaisesaus - like god, men du trenger ikke å passe på varmen. prøv den neste gang du skal grille - garantert suksess!

Lagret av 153 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 dl hvitvinseddik, eller estragoneddik
  • 1 dl vann
  • 20 stk sorte pepperkorn, knuste
  • 6 stk eggeplomme
  • 6 ss estragon, hakket
  • 4 ss kjørvel, hakket
  • 5 dl olje
  • salt og kvernet pepper
  • trøffelolje, hvis ønskelig

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 dl hvitvinseddik, eller estragoneddik
  • 1 dl vann
  • 20 stk sorte pepperkorn, knuste
  • 6 stk eggeplomme
  • 6 ss estragon, hakket
  • 4 ss kjørvel, hakket
  • 5 dl olje
  • salt og kvernet pepper
  • trøffelolje, hvis ønskelig
Finhakk sjalottløken og ha den i en liten kasserolle sammen med eddik, vann og knust pepper. Legg gjerne i et par estragonstilker også.
La blandingen koke inn til det gjenstår omtrent 6 ss væske og ha det over i en glass- eller stålbolle. Ta ut estragonstilkene, og avkjøl.
Tilsett eggeplommer og hakket estragon og pisk det godt sammen.
Spe forsiktig med olje mens du hele tiden pisker kraftig. Begynn først med noen få dråper og øk til en tynn stråle etter hvert som majonesen tykner.
Smak til med salt og mer pepper hvis nødvendig.
Rør til slutt inn hakket kjørvel og smak til med noen dråper trøffelolje hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløken og ha den i en liten kasserolle sammen med eddik, vann og knust pepper. Legg gjerne i et par estragonstilker også.
La blandingen koke inn til det gjenstår omtrent 6 ss væske og ha det over i en glass- eller stålbolle. Ta ut estragonstilkene, og avkjøl.
Tilsett eggeplommer og hakket estragon og pisk det godt sammen.
Spe forsiktig med olje mens du hele tiden pisker kraftig. Begynn først med noen få dråper og øk til en tynn stråle etter hvert som majonesen tykner.
Smak til med salt og mer pepper hvis nødvendig.
Rør til slutt inn hakket kjørvel og smak til med noen dråper trøffelolje hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?