Sennep
30 min
8 varer
13
Du kan lage bra sennep av tørrsennep, gjerne spritet opp med litt estragon, men her klinker vi til med ekte frø i en morter.
Kilde: Aftenposten
Ingredienser
8
porsjoner
- 3 ss sennepsfrø, gule
- 3 ss brunt sukker
- 2 ss sennepspulver
- 3 ss olivenolje
- 3 ss hvitvinseddik
- 2 ss honning
- 0.5 ts salt
- 1 ts estragon, frisk
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 ss sennepsfrø, gule
- 3 ss brunt sukker
- 2 ss sennepspulver
- 3 ss olivenolje
- 3 ss hvitvinseddik
- 2 ss honning
- 0.5 ts salt
- 1 ts estragon, frisk
Legg frøene i bløt natten over og slå av vannet.
Ha dem i en morter og mos dem grovt sammen med sukker og estragon.
Ha også i pulveret og rør det sammen med en liten skvett olje. Rør inn honningen.
Spe videre med olje og eddik mens du jobber med klubben til sennepen får en passe konsistens.
Smak til med salt og juster eventuelt med mer eddik.

Bon appetit!
Legg frøene i bløt natten over og slå av vannet.
Ha dem i en morter og mos dem grovt sammen med sukker og estragon.
Ha også i pulveret og rør det sammen med en liten skvett olje. Rør inn honningen.
Spe videre med olje og eddik mens du jobber med klubben til sennepen får en passe konsistens.
Smak til med salt og juster eventuelt med mer eddik.