Karri er en blanding av flere sterke og aromatiske krydder. Den kommer i mange smaksvarianter og sterkhetsgrader, så du kan prøve deg fram i forhold til menge med den karrien du har! Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd
Karri er en blanding av flere sterke og aromatiske krydder. Den kommer i mange smaksvarianter og sterkhetsgrader, så du kan prøve deg fram i forhold til menge med den karrien du har! Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett eple, løk, hvitløk og karri i kjelen og la det hele surre på middels varme i noen minutter til løken og eplet har myknet.
Tilsett hvetemelet og rør det godt inn.
Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett hønsekraft/ buljong, litt om gangen, og rør godt med en visp.
Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.
Smak sausen til med salt og pepper før servering.
Bon appetit!
Skrell eplet og del det opp i små terninger.
Rens sjalottløk og hvitløk. Finhakk dem.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett eple, løk, hvitløk og karri i kjelen og la det hele surre på middels varme i noen minutter til løken og eplet har myknet.
Tilsett hvetemelet og rør det godt inn.
Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett hønsekraft/ buljong, litt om gangen, og rør godt med en visp.
Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.
Smak sausen til med salt og pepper før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto