Til hovedinnhold

Karrisaus

30 min
8 varer
48
Karrisaus

Karri er en blanding av flere sterke og aromatiske krydder. Den kommer i mange smaksvarianter og sterkhetsgrader, så du kan prøve deg fram i forhold til menge med den karrien du har!
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd

Ingredienser

8
porsjoner
  • 0.5 eple
  • 3 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss karripulver
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl hønsekraft
  • 2 dl crème fraîche
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 eple
  • 3 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss karripulver
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl hønsekraft
  • 2 dl crème fraîche
  • salt og kvernet pepper
Skrell eplet og del det opp i små terninger.
Rens sjalottløk og hvitløk. Finhakk dem.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett eple, løk, hvitløk og karri i kjelen og la det hele surre på middels varme i noen minutter til løken og eplet har myknet.
Tilsett hvetemelet og rør det godt inn.
Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett hønsekraft/ buljong, litt om gangen, og rør godt med en visp.
Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.
Smak sausen til med salt og pepper før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell eplet og del det opp i små terninger.
Rens sjalottløk og hvitløk. Finhakk dem.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett eple, løk, hvitløk og karri i kjelen og la det hele surre på middels varme i noen minutter til løken og eplet har myknet.
Tilsett hvetemelet og rør det godt inn.
Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett hønsekraft/ buljong, litt om gangen, og rør godt med en visp.
Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.
Smak sausen til med salt og pepper før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?