Til hovedinnhold

Karrisaus

30 min

Karri er en blanding av flere sterke og aromatiske krydder. Den kommer i mange smaksvarianter og sterkhetsgrader, så du kan prøve deg fram i forhold til menge med den karrien du har!
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd

Lagret av 51 brukere
Karrisaus

Karri er en blanding av flere sterke og aromatiske krydder. Den kommer i mange smaksvarianter og sterkhetsgrader, så du kan prøve deg fram i forhold til menge med den karrien du har!
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd

Lagret av 51 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 0.5 eple
  • 3 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss karripulver
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl hønsekraft
  • 2 dl crème fraîche
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 eple
  • 3 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss karripulver
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl hønsekraft
  • 2 dl crème fraîche
  • salt og kvernet pepper
Skrell eplet og del det opp i små terninger.
Rens sjalottløk og hvitløk. Finhakk dem.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett eple, løk, hvitløk og karri i kjelen og la det hele surre på middels varme i noen minutter til løken og eplet har myknet.
Tilsett hvetemelet og rør det godt inn.
Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett hønsekraft/ buljong, litt om gangen, og rør godt med en visp.
Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.
Smak sausen til med salt og pepper før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell eplet og del det opp i små terninger.
Rens sjalottløk og hvitløk. Finhakk dem.
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett eple, løk, hvitløk og karri i kjelen og la det hele surre på middels varme i noen minutter til løken og eplet har myknet.
Tilsett hvetemelet og rør det godt inn.
Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Tilsett hønsekraft/ buljong, litt om gangen, og rør godt med en visp.
Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.
Smak sausen til med salt og pepper før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?