Til hovedinnhold

Brun saus med smør og mel

30 min

Mange sverger til ferdige poser når det skal lages brun saus. Det å lage sin egen hjemmelagede er imidlertid langt enklere enn mange tror. Og mye bedre!
Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter

Lagret av 45 brukere
Brun saus

Mange sverger til ferdige poser når det skal lages brun saus. Det å lage sin egen hjemmelagede er imidlertid langt enklere enn mange tror. Og mye bedre!
Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter

Lagret av 45 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 ss meierismør
  • 3.5 ss hvetemel
  • 4 dl kraft
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 ss meierismør
  • 3.5 ss hvetemel
  • 4 dl kraft
  • salt
Smelt smør i kokekaret og la det bli gyllent før melet røres inn. La blandingen bli jevnt brun. Rør godt hele tiden og ikke ha for sterk varme. (Beregn ca. 10 minutter å brune fett og mel, noe lengre tid hvis du har en stor porsjon.)
Spe med varm kraft eller sky. Spe ca. halvparten av væsken om gangen.
Kok sausen ca. 5 minutter etter at den er ferdigspedd.
Smak til med salt og eventuelt andre smakstilsetninger.
Brune sauser passer best til stekt kjøtt og eventuelt stekte fiskekaker.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smør i kokekaret og la det bli gyllent før melet røres inn. La blandingen bli jevnt brun. Rør godt hele tiden og ikke ha for sterk varme. (Beregn ca. 10 minutter å brune fett og mel, noe lengre tid hvis du har en stor porsjon.)
Spe med varm kraft eller sky. Spe ca. halvparten av væsken om gangen.
Kok sausen ca. 5 minutter etter at den er ferdigspedd.
Smak til med salt og eventuelt andre smakstilsetninger.
Brune sauser passer best til stekt kjøtt og eventuelt stekte fiskekaker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?