Mange sverger til ferdige poser når det skal lages brun saus. Det å lage sin egen hjemmelagede er imidlertid langt enklere enn mange tror. Og mye bedre! Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter
Mange sverger til ferdige poser når det skal lages brun saus. Det å lage sin egen hjemmelagede er imidlertid langt enklere enn mange tror. Og mye bedre! Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter
Smelt smør i kokekaret og la det bli gyllent før melet røres inn. La blandingen bli jevnt brun. Rør godt hele tiden og ikke ha for sterk varme. (Beregn ca. 10 minutter å brune fett og mel, noe lengre tid hvis du har en stor porsjon.)
Spe med varm kraft eller sky. Spe ca. halvparten av væsken om gangen.
Kok sausen ca. 5 minutter etter at den er ferdigspedd.
Smak til med salt og eventuelt andre smakstilsetninger.
Brune sauser passer best til stekt kjøtt og eventuelt stekte fiskekaker.
Bon appetit!
Smelt smør i kokekaret og la det bli gyllent før melet røres inn. La blandingen bli jevnt brun. Rør godt hele tiden og ikke ha for sterk varme. (Beregn ca. 10 minutter å brune fett og mel, noe lengre tid hvis du har en stor porsjon.)
Spe med varm kraft eller sky. Spe ca. halvparten av væsken om gangen.
Kok sausen ca. 5 minutter etter at den er ferdigspedd.
Smak til med salt og eventuelt andre smakstilsetninger.
Brune sauser passer best til stekt kjøtt og eventuelt stekte fiskekaker.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto