Til hovedinnhold

Portvinsaus

30 min

Portvinssaus er en klassiker som lages med kjærlighet og promille. Det finnes flere måter å lage den på. Tommelfingerregelen er at om du bruker fløte skal portvinen i fra begynnelsen, mens vinen skal i til slutt om du dropper fløte og lager den litt mer moderne, med klare smaker som ikke maskeres med meieriprodukter.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid

Lagret av 25 brukere
Portvinsaus

Portvinssaus er en klassiker som lages med kjærlighet og promille. Det finnes flere måter å lage den på. Tommelfingerregelen er at om du bruker fløte skal portvinen i fra begynnelsen, mens vinen skal i til slutt om du dropper fløte og lager den litt mer moderne, med klare smaker som ikke maskeres med meieriprodukter.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid

Lagret av 25 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 dl kjøttkraft
  • 0.5 dl portvin
  • 1 ss honning
  • kvernet pepper
  • 2 ss smør, kaldt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl kjøttkraft
  • 0.5 dl portvin
  • 1 ss honning
  • kvernet pepper
  • 2 ss smør, kaldt
Kutt smør i terninger.
Kok opp den innkokte kraften og rør inn honning.
Hell på portvin og la det koke et par minutter.
Smak til med pepper.
”Monter” sausen ved å piske inn kaldt smør.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt smør i terninger.
Kok opp den innkokte kraften og rør inn honning.
Hell på portvin og la det koke et par minutter.
Smak til med pepper.
”Monter” sausen ved å piske inn kaldt smør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?