Til hovedinnhold

Portvinsaus

30 min
5 varer
21
Portvinsaus

Portvinssaus er en klassiker som lages med kjærlighet og promille. Det finnes flere måter å lage den på. Tommelfingerregelen er at om du bruker fløte skal portvinen i fra begynnelsen, mens vinen skal i til slutt om du dropper fløte og lager den litt mer moderne, med klare smaker som ikke maskeres med meieriprodukter.
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 dl kjøttkraft
  • 0.5 dl portvin
  • 1 ss honning
  • kvernet pepper
  • 2 ss smør, kaldt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl kjøttkraft
  • 0.5 dl portvin
  • 1 ss honning
  • kvernet pepper
  • 2 ss smør, kaldt
Kutt smør i terninger.
Kok opp den innkokte kraften og rør inn honning.
Hell på portvin og la det koke et par minutter.
Smak til med pepper.
”Monter” sausen ved å piske inn kaldt smør.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt smør i terninger.
Kok opp den innkokte kraften og rør inn honning.
Hell på portvin og la det koke et par minutter.
Smak til med pepper.
”Monter” sausen ved å piske inn kaldt smør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?