Til hovedinnhold
rask

Sjysaus

30 min

Det enkleste er ofte det beste, heter det. Og ofte kan det ikke være mer sant. Denne sausen er enkel, men god og hjemmelaget. Sausen passer utmerket til alle typer steker.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Alf Børjesson

Lagret av 20 brukere
Sjysaus

Det enkleste er ofte det beste, heter det. Og ofte kan det ikke være mer sant. Denne sausen er enkel, men god og hjemmelaget. Sausen passer utmerket til alle typer steker.
Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Foto: Alf Børjesson

Lagret av 20 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 6 dl stekesjy
  • 1.5 ss maizenna
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 dl stekesjy
  • 1.5 ss maizenna
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
Kok opp sjyen eller buljong.
Rør maisenna ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring.
Kok opp på ny og smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp sjyen eller buljong.
Rør maisenna ut i litt kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring.
Kok opp på ny og smak til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?