Lys saus er en av grunnsausene. Den kan serveres som den er til kylling eller fisk, avhengig av hva slags kraft du bruker. Eller tilsett smaker sopp eller fløte for et fyldigere alternativ. Prøv denne oppskriften på lys saus. Kilde: Dinmat Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals
Lys saus er en av grunnsausene. Den kan serveres som den er til kylling eller fisk, avhengig av hva slags kraft du bruker. Eller tilsett smaker sopp eller fløte for et fyldigere alternativ. Prøv denne oppskriften på lys saus. Kilde: Dinmat Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals
Du velger hva slags kraft du vil bruke avhengig av hva du skal servere sausen til; bruk fiskekraft til fiskeretter, kyllingkraft til kyllingretter og grønnsakskraft til vegetarretter.
Mål opp smør og mel.
Smelt smøret i en kasserolle på medium varme. Tilsett melet og rør det godt inn i smøret med en pisk mens kasserollen stadig står på varmen (denne blandingen kalles en jevning). Fortsett å piske i 2 minutter til melet er "stekt", vær forsiktig så jevningen ikke brunes.
Gradvis ha i kald kraft, pisk godt slik at sausen ikke klumper seg.
Kok opp sausen. Smak til sausen med salt og pepper.
Sett ned varmen og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Bon appetit!
Du velger hva slags kraft du vil bruke avhengig av hva du skal servere sausen til; bruk fiskekraft til fiskeretter, kyllingkraft til kyllingretter og grønnsakskraft til vegetarretter.
Mål opp smør og mel.
Smelt smøret i en kasserolle på medium varme. Tilsett melet og rør det godt inn i smøret med en pisk mens kasserollen stadig står på varmen (denne blandingen kalles en jevning). Fortsett å piske i 2 minutter til melet er "stekt", vær forsiktig så jevningen ikke brunes.
Gradvis ha i kald kraft, pisk godt slik at sausen ikke klumper seg.
Kok opp sausen. Smak til sausen med salt og pepper.
Sett ned varmen og la sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto