rask

Hvitvinssaus

30 min

Denne er toppen til fisk eller kylling. Sausen kan varieres ved å bruke vermut eller sherry i stedet for hvitvin. Eller du kan røre inn 2 ss hver av persille, gressløk og dill mot slutten. Også tørket estragon smaker utmerket.
Kilde: Stavanger Aftenblad

42 har lagret denne
Hvitvinssaus

Denne er toppen til fisk eller kylling. Sausen kan varieres ved å bruke vermut eller sherry i stedet for hvitvin. Eller du kan røre inn 2 ss hver av persille, gressløk og dill mot slutten. Også tørket estragon smaker utmerket.
Kilde: Stavanger Aftenblad

42 har lagret denne
8
porsjoner
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 5 dl fiskekraft
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts maizenna
  • 1 ts sitronsaft
  • kajennepepper
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 5 dl fiskekraft
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts maizenna
  • 1 ts sitronsaft
  • kajennepepper
  • salt og kvernet pepper
Skrell og finhakk løken og stek den myk i smøret i en kasserolle. Ha i kraft (til nød vann og fiskebuljong), vin og fløte. Kok inn til du har ca. 4 dl igjen i kasserollen. Sil sausen.
Rør ut maisennamelet i litt vann og visp i sausen i en tynn stråle. Kok opp og smak til med sitronsaft, salt, pepper og kajennepepper.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og finhakk løken og stek den myk i smøret i en kasserolle. Ha i kraft (til nød vann og fiskebuljong), vin og fløte. Kok inn til du har ca. 4 dl igjen i kasserollen. Sil sausen.
Rør ut maisennamelet i litt vann og visp i sausen i en tynn stråle. Kok opp og smak til med sitronsaft, salt, pepper og kajennepepper.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?