Til hovedinnhold

Hvitvinssaus

30 min
9 varer
30
Hvitvinssaus

Denne er toppen til fisk eller kylling. Sausen kan varieres ved å bruke vermut eller sherry i stedet for hvitvin. Eller du kan røre inn 2 ss hver av persille, gressløk og dill mot slutten. Også tørket estragon smaker utmerket.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 5 dl fiskekraft
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts maizenna
  • 1 ts sitronsaft
  • kajennepepper
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 5 dl fiskekraft
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts maizenna
  • 1 ts sitronsaft
  • kajennepepper
  • salt og kvernet pepper
Skrell og finhakk løken og stek den myk i smøret i en kasserolle. Ha i kraft (til nød vann og fiskebuljong), vin og fløte. Kok inn til du har ca. 4 dl igjen i kasserollen. Sil sausen.
Rør ut maisennamelet i litt vann og visp i sausen i en tynn stråle. Kok opp og smak til med sitronsaft, salt, pepper og kajennepepper.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og finhakk løken og stek den myk i smøret i en kasserolle. Ha i kraft (til nød vann og fiskebuljong), vin og fløte. Kok inn til du har ca. 4 dl igjen i kasserollen. Sil sausen.
Rør ut maisennamelet i litt vann og visp i sausen i en tynn stråle. Kok opp og smak til med sitronsaft, salt, pepper og kajennepepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?