rask
Tranebærsaus
30 min
Tranebær, kjent som amerikanernes cranberries, er til salgs i Norge. Av og til kan forandring fryde - lag tranebærsaus!
Kilde: Stavanger Aftenblad
14 har lagret denne
Tranebær, kjent som amerikanernes cranberries, er til salgs i Norge. Av og til kan forandring fryde - lag tranebærsaus!
Kilde: Stavanger Aftenblad
14 har lagret denne
8
porsjoner
- 250 g tranebær
- 5 ss vann
- 175 g sukker, helst demerara
- 1 appelsinskall, revet
- 3 ss portvin
Unngå at skjermen går i dvale
- 250 g tranebær
- 5 ss vann
- 175 g sukker, helst demerara
- 1 appelsinskall, revet
- 3 ss portvin
Kok opp tranebærene under lokk med 5 ss vann. Kok i 10 minutter - eller til bærene begynner å sprekke.
Rør i sukkeret. Riv i appelsinstrimlene og portvinen. Rør til alt er oppløst.
Kok opp igjen. Skru ned varmen og la sausen småkoke uten lokk 5-8 minutter til den tykner. Avkjøl før servering.
Sausen kan lages 3-4 dager på forhånd og oppbevares i kjøleskap. La den stå framme noen timer før bruk.

Bon appetit!
Kok opp tranebærene under lokk med 5 ss vann. Kok i 10 minutter - eller til bærene begynner å sprekke.
Rør i sukkeret. Riv i appelsinstrimlene og portvinen. Rør til alt er oppløst.
Kok opp igjen. Skru ned varmen og la sausen småkoke uten lokk 5-8 minutter til den tykner. Avkjøl før servering.
Sausen kan lages 3-4 dager på forhånd og oppbevares i kjøleskap. La den stå framme noen timer før bruk.