rask

Tranebærsaus

30 min

Tranebær, kjent som amerikanernes cranberries, er til salgs i Norge. Av og til kan forandring fryde - lag tranebærsaus!
Kilde: Stavanger Aftenblad

14 har lagret denne
Tranebærsaus

Tranebær, kjent som amerikanernes cranberries, er til salgs i Norge. Av og til kan forandring fryde - lag tranebærsaus!
Kilde: Stavanger Aftenblad

14 har lagret denne
8
porsjoner
  • 250 g tranebær
  • 5 ss vann
  • 175 g sukker, helst demerara
  • 1 appelsinskall, revet
  • 3 ss portvin
Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g tranebær
  • 5 ss vann
  • 175 g sukker, helst demerara
  • 1 appelsinskall, revet
  • 3 ss portvin
Kok opp tranebærene under lokk med 5 ss vann. Kok i 10 minutter - eller til bærene begynner å sprekke.
Rør i sukkeret. Riv i appelsinstrimlene og portvinen. Rør til alt er oppløst.
Kok opp igjen. Skru ned varmen og la sausen småkoke uten lokk 5-8 minutter til den tykner. Avkjøl før servering.
Sausen kan lages 3-4 dager på forhånd og oppbevares i kjøleskap. La den stå framme noen timer før bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp tranebærene under lokk med 5 ss vann. Kok i 10 minutter - eller til bærene begynner å sprekke.
Rør i sukkeret. Riv i appelsinstrimlene og portvinen. Rør til alt er oppløst.
Kok opp igjen. Skru ned varmen og la sausen småkoke uten lokk 5-8 minutter til den tykner. Avkjøl før servering.
Sausen kan lages 3-4 dager på forhånd og oppbevares i kjøleskap. La den stå framme noen timer før bruk.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?