Til hovedinnhold
rask

Tranebærsaus

30 min

Tranebær, kjent som amerikanernes cranberries, er til salgs i Norge. Av og til kan forandring fryde - lag tranebærsaus!
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 13 brukere
Tranebærsaus

Tranebær, kjent som amerikanernes cranberries, er til salgs i Norge. Av og til kan forandring fryde - lag tranebærsaus!
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 13 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 250 g tranebær
  • 5 ss vann
  • 175 g sukker, helst demerara
  • 1 appelsinskall, revet
  • 3 ss portvin

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g tranebær
  • 5 ss vann
  • 175 g sukker, helst demerara
  • 1 appelsinskall, revet
  • 3 ss portvin
Kok opp tranebærene under lokk med 5 ss vann. Kok i 10 minutter - eller til bærene begynner å sprekke.
Rør i sukkeret. Riv i appelsinstrimlene og portvinen. Rør til alt er oppløst.
Kok opp igjen. Skru ned varmen og la sausen småkoke uten lokk 5-8 minutter til den tykner. Avkjøl før servering.
Sausen kan lages 3-4 dager på forhånd og oppbevares i kjøleskap. La den stå framme noen timer før bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp tranebærene under lokk med 5 ss vann. Kok i 10 minutter - eller til bærene begynner å sprekke.
Rør i sukkeret. Riv i appelsinstrimlene og portvinen. Rør til alt er oppløst.
Kok opp igjen. Skru ned varmen og la sausen småkoke uten lokk 5-8 minutter til den tykner. Avkjøl før servering.
Sausen kan lages 3-4 dager på forhånd og oppbevares i kjøleskap. La den stå framme noen timer før bruk.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?