Til hovedinnhold
rask

Smørsaus - Beurre blanc

30 min

Kilde: Karl Erik Pallesen for dinmat

Lagret av 21 brukere
Smørsaus - Beurre blanc

Kilde: Karl Erik Pallesen for dinmat

Lagret av 21 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 sjalottløk
  • 1 dl hvitvin
  • 0.5 vårløk
  • 125 g meierismør
  • 1 ss tørket frukt
  • 1 ss rosiner
  • 2 aprikos, tørket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 sjalottløk
  • 1 dl hvitvin
  • 0.5 vårløk
  • 125 g meierismør
  • 1 ss tørket frukt
  • 1 ss rosiner
  • 2 aprikos, tørket
Skrell og finhakk sjalottløk. Skjær vårløk i tynne strimler.
Skjær aprikoser i tynne strimler og bland det med rosinene og tørket frukt
(Bama leverer tørket frukt til daglivarebutikker, små poser med en blanding av blåbær, kirsebær, sultaner og tranebær).
Kutt meierismøret i terninger.
Ha sjalottløk og vårløk i en kjele, hell over hvitvin og kok dette inn.
Når dette er nesten innkokt tilsettes litt og litt smør, det er svært viktig at ikke alt smøret tilsettes samtidig. Pisk hele tiden mens du tilsetter smøret. Smøret må ikke koke, men bare holdes varmt.
Sausen vil da bli tykkere og tykkere etterhvert som du har i mer smør.
Tilsett tilslutt de tørkede fruktene.
Skjær kamskjellet i to og anrett det på tallerkner.
Start med å legge blomkålpuré, legg kamskjellet over og øs over smørsausen med de tørkede fruktene.
Pynt med friske urter.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og finhakk sjalottløk. Skjær vårløk i tynne strimler.
Skjær aprikoser i tynne strimler og bland det med rosinene og tørket frukt
(Bama leverer tørket frukt til daglivarebutikker, små poser med en blanding av blåbær, kirsebær, sultaner og tranebær).
Kutt meierismøret i terninger.
Ha sjalottløk og vårløk i en kjele, hell over hvitvin og kok dette inn.
Når dette er nesten innkokt tilsettes litt og litt smør, det er svært viktig at ikke alt smøret tilsettes samtidig. Pisk hele tiden mens du tilsetter smøret. Smøret må ikke koke, men bare holdes varmt.
Sausen vil da bli tykkere og tykkere etterhvert som du har i mer smør.
Tilsett tilslutt de tørkede fruktene.
Skjær kamskjellet i to og anrett det på tallerkner.
Start med å legge blomkålpuré, legg kamskjellet over og øs over smørsausen med de tørkede fruktene.
Pynt med friske urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?