Til hovedinnhold
rask

Saus til kalkun

25 min

Denne kalkunsausen løfter festmiddagen til nye høyder. Dette er en fyldig fløtesaus som passer perfekt til både til kalkun og kylling. Saus til kalkun er enkelt å lage med de rette ingrediensene, som løk, fløte, kyllingkraft og en klunk hvitvin.

Tips: Prøv denne sausen med helstekt kalkun. Da kan du gjerne smaksette sausen med stekesjyen helt til slutt.

Lagret av 997 brukere
Fyldig saus med fløte til kalkun

Denne kalkunsausen løfter festmiddagen til nye høyder. Dette er en fyldig fløtesaus som passer perfekt til både til kalkun og kylling. Saus til kalkun er enkelt å lage med de rette ingrediensene, som løk, fløte, kyllingkraft og en klunk hvitvin.

Tips: Prøv denne sausen med helstekt kalkun. Da kan du gjerne smaksette sausen med stekesjyen helt til slutt.

Lagret av 997 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 3 dl kyllingkraft, god og innkokt
  • 2 dl fløte
  • salt
  • pepper
  • friske urter, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 3 dl kyllingkraft, god og innkokt
  • 2 dl fløte
  • salt
  • pepper
  • friske urter, kan sløyfes
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres sjalottløk og hvitløk i smøret i en liten kasserolle. Løken skal bli gyllen og myk, men ikke stekt.
Tilsett vinen og la den koke inn til 1/3. Tilsett kraften og la det småkoke i 5 minutter.
Tilsett fløte og la sausen småkoke i 5-10 minutter til sausen tykner noe. Smak sausen til med salt og pepper.
Sil sausen om ønskelig.
Helt til slutt kan du tilsett litt hakkede friske urter, men vær forsiktig med rosmarin. Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisenna.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres sjalottløk og hvitløk i smøret i en liten kasserolle. Løken skal bli gyllen og myk, men ikke stekt.
Tilsett vinen og la den koke inn til 1/3. Tilsett kraften og la det småkoke i 5 minutter.
Tilsett fløte og la sausen småkoke i 5-10 minutter til sausen tykner noe. Smak sausen til med salt og pepper.
Sil sausen om ønskelig.
Helt til slutt kan du tilsett litt hakkede friske urter, men vær forsiktig med rosmarin. Sausen kan eventuelt jevnes med litt maisenna.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?