rask

Hjemmelaget aioli

15 min

Å lage aioli selv er slettes ikke vanskelig, og smaker mye bedre enn den du kjøper ferdig på butikken. Aioli er kjempeanvendelig og smaker godt som dipp til focaccia, godt brød eller som tilbehør til fisk, kjøtt og skalldyr.

Tips: Aioli kan også enkelt lages med en stavmikser. Sjekk oppskrift på aioli med stavmikser under fremgangsmåte.

800 har lagret denne
Hjemmelaget aioli i blå skål
Foto: Sara Johannessen Meek

Å lage aioli selv er slettes ikke vanskelig, og smaker mye bedre enn den du kjøper ferdig på butikken. Aioli er kjempeanvendelig og smaker godt som dipp til focaccia, godt brød eller som tilbehør til fisk, kjøtt og skalldyr.

Tips: Aioli kan også enkelt lages med en stavmikser. Sjekk oppskrift på aioli med stavmikser under fremgangsmåte.

800 har lagret denne

Ingredienser

6
porsjoner
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts salt
  • 1 dl druekjerneolje
  • 1 dl olivenolje extra virgin, god olje
  • sitronsaft
  • havsalt
  • 1 ss gressløk, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk eggeplomme
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts salt
  • 1 dl druekjerneolje
  • 1 dl olivenolje extra virgin, god olje
  • sitronsaft
  • havsalt
  • 1 ss gressløk, til pynt
Mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløksmosen i en bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones.
Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig. Fyll majonesen over i en skål og dryss over litt hakket gressløk.

Aioli med stavmikser

Bruk en høy beholder (for eksempel et desilitermål) som passer akkurat (i hvert fall nesten) med omkretsen på stavmikseren. Tilsett eggeplommer, hakket hvitløk og en klype salt. Hell over oljen.
Sett stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør. Kjør i cirka 8 sekunder før du forsiktig drar stavmikseren oppover mens den kjører. Når du har nådd toppen er aiolien ferdig og har en tykk og fin konsistens. Juster smaken med sitronsaft og salt.
woman cooking

Bon appetit!

Mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløksmosen i en bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones.
Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig. Fyll majonesen over i en skål og dryss over litt hakket gressløk.

Aioli med stavmikser

Bruk en høy beholder (for eksempel et desilitermål) som passer akkurat (i hvert fall nesten) med omkretsen på stavmikseren. Tilsett eggeplommer, hakket hvitløk og en klype salt. Hell over oljen.
Sett stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør. Kjør i cirka 8 sekunder før du forsiktig drar stavmikseren oppover mens den kjører. Når du har nådd toppen er aiolien ferdig og har en tykk og fin konsistens. Juster smaken med sitronsaft og salt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?