Å lage aioli selv er slettes ikke vanskelig, og smaker mye bedre enn den du kjøper ferdig på butikken. Aioli er kjempeanvendelig og smaker godt som dipp til focaccia, godt brød eller som tilbehør til fisk, kjøtt og skalldyr.
Tips: Aioli kan også enkelt lages med en stavmikser. Sjekk oppskrift på aioli med stavmikser under fremgangsmåte.
Å lage aioli selv er slettes ikke vanskelig, og smaker mye bedre enn den du kjøper ferdig på butikken. Aioli er kjempeanvendelig og smaker godt som dipp til focaccia, godt brød eller som tilbehør til fisk, kjøtt og skalldyr.
Tips: Aioli kan også enkelt lages med en stavmikser. Sjekk oppskrift på aioli med stavmikser under fremgangsmåte.
Mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløksmosen i en bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones.
Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig. Fyll majonesen over i en skål og dryss over litt hakket gressløk.
Aioli med stavmikser
Bruk en høy beholder (for eksempel et desilitermål) som passer akkurat (i hvert fall nesten) med omkretsen på stavmikseren. Tilsett eggeplommer, hakket hvitløk og en klype salt. Hell over oljen.
Sett stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør. Kjør i cirka 8 sekunder før du forsiktig drar stavmikseren oppover mens den kjører. Når du har nådd toppen er aiolien ferdig og har en tykk og fin konsistens. Juster smaken med sitronsaft og salt.
Bon appetit!
Mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløksmosen i en bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones.
Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig. Fyll majonesen over i en skål og dryss over litt hakket gressløk.
Aioli med stavmikser
Bruk en høy beholder (for eksempel et desilitermål) som passer akkurat (i hvert fall nesten) med omkretsen på stavmikseren. Tilsett eggeplommer, hakket hvitløk og en klype salt. Hell over oljen.
Sett stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør. Kjør i cirka 8 sekunder før du forsiktig drar stavmikseren oppover mens den kjører. Når du har nådd toppen er aiolien ferdig og har en tykk og fin konsistens. Juster smaken med sitronsaft og salt.