Til hovedinnhold

Hjemmelaget vaniljesaus

30 min

Hjemmelaget vaniljesaus slår knockout på alle kjøpevarianter og passer blant annet til alt som har med epledesserter å gjøre. 

Lagret av 724 brukere
Hjemmelaget vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus slår knockout på alle kjøpevarianter og passer blant annet til alt som har med epledesserter å gjøre. 

Lagret av 724 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 5 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 5 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen. Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke.
Sil vaniljesausen over i en ren bolle og avkjøl. La gjerne sausen få «modne» i kjøleskapet over natten.
woman cooking

Bon appetit!

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen. Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke.
Sil vaniljesausen over i en ren bolle og avkjøl. La gjerne sausen få «modne» i kjøleskapet over natten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?