Til hovedinnhold

Hjemmelaget vaniljesaus

30 min

Hjemmelaget vaniljesaus slår knockout på alle kjøpevarianter og passer blant annet til alt som har med epledesserter å gjøre. 

Lagret av 724 brukere
Hjemmelaget vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus slår knockout på alle kjøpevarianter og passer blant annet til alt som har med epledesserter å gjøre. 

Lagret av 724 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 5 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 5 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen. Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke.
Sil vaniljesausen over i en ren bolle og avkjøl. La gjerne sausen få «modne» i kjøleskapet over natten.
woman cooking

Bon appetit!

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen. Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke.
Sil vaniljesausen over i en ren bolle og avkjøl. La gjerne sausen få «modne» i kjøleskapet over natten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?