Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen. Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke.
Sil vaniljesausen over i en ren bolle og avkjøl. La gjerne sausen få «modne» i kjøleskapet over natten.
Bon appetit!
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen. Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke.
Sil vaniljesausen over i en ren bolle og avkjøl. La gjerne sausen få «modne» i kjøleskapet over natten.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto