Til hovedinnhold

Safran- og hvitløksmajones

15 min
8 varer
133
Safran- og hvitløksmajones

Safranmajones blir ekstra godt til denne klassiske bacalaoen! Den er også god som tilbehør til klippfiskboller, dampede blåskjell, krabbesuppe og middelhavsinspirerte fiskegryter, eller bare som dipp til godt brød. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 ss vann, kokende
  • 1 klype safran, tråder
  • 2 stykker eggeplomme
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.25 ts salt
  • 1 dl rapsolje, eller druekjerneolje
  • 1 dl olivenolje, kaldpresset
  • salt
  • sitronsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss vann, kokende
  • 1 klype safran, tråder
  • 2 stykker eggeplomme
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.25 ts salt
  • 1 dl rapsolje, eller druekjerneolje
  • 1 dl olivenolje, kaldpresset
  • salt
  • sitronsaft
Bland sammen safran og varmt vann. Mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløkmosen i en bolle. Rør inn safranvannet.
Tilsett oljen i en tynn stråle, litt etter litt, under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones.
Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig. Tilsett litt finhakket gressløk om du vil.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen safran og varmt vann. Mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløkmosen i en bolle. Rør inn safranvannet.
Tilsett oljen i en tynn stråle, litt etter litt, under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones.
Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig. Tilsett litt finhakket gressløk om du vil.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?