rask
Safran- og hvitløksmajones
15 min
Safranmajones blir ekstra godt til denne klassiske bacalaoen! Den er også god som tilbehør til klippfiskboller, dampede blåskjell, krabbesuppe og middelhavsinspirerte fiskegryter, eller bare som dipp til godt brød.
Lagret av 137 brukere
Safranmajones blir ekstra godt til denne klassiske bacalaoen! Den er også god som tilbehør til klippfiskboller, dampede blåskjell, krabbesuppe og middelhavsinspirerte fiskegryter, eller bare som dipp til godt brød.
Lagret av 137 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 2 ss vann, kokende
- 1 klype safran, tråder
- 2 stykker eggeplomme
- 2 fedd hvitløk
- 0.25 ts salt
- 1 dl rapsolje, eller druekjerneolje
- 1 dl olivenolje, kaldpresset
- salt
- sitronsaft
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 ss vann, kokende
- 1 klype safran, tråder
- 2 stykker eggeplomme
- 2 fedd hvitløk
- 0.25 ts salt
- 1 dl rapsolje, eller druekjerneolje
- 1 dl olivenolje, kaldpresset
- salt
- sitronsaft
Bland sammen safran og varmt vann. Mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløkmosen i en bolle. Rør inn safranvannet.
Tilsett oljen i en tynn stråle, litt etter litt, under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones.
Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig. Tilsett litt finhakket gressløk om du vil.

Bon appetit!
Bland sammen safran og varmt vann. Mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré.
Visp sammen eggeplommer og hvitløkmosen i en bolle. Rør inn safranvannet.
Tilsett oljen i en tynn stråle, litt etter litt, under kraftig pisking. Konsistensen skal bli som en majones.
Juster smaken med sitronsaft og mer salt om nødvendig. Tilsett litt finhakket gressløk om du vil.