rask

Brunt smør

5 min
Lagret av 145 brukere
Brunet smør med hvitløk
Foto: Miriam Preis/boken «Brynt Smør»
Lagret av 145 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 150 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
Del gjerne smøret i mindre biter. Det går også fint å slenge en stor bit også, men har du ikke laget brunt smør før er det enklere å kontrollere bruningen når smøret er i mindre biter.
Del gjerne smøret i mindre biter. Det går også fint å slenge en stor bit også, men har du  ikke laget brunt smør før er det enklere å kontrollere bruningen når smøret er i mindre biter.
Legg smøret i en liten kjele.
Legg smøret i en liten kjele.
La det smelte på middels varme.
La det smelte på middels varme.
Smøret begynner etterhvert å boble.
Smøret begynner etterhvert å boble.
Visp hele tiden for at smøret skal brunes jevnt.
Visp hele tiden for at smøret skal brunes jevnt.
Snart ser du at smøret begynner å skumme.
Snart ser du at smøret begynner å skumme.
Etterhvert blir smøret gyllent og brunt. Sett til siden og hell gjerne over i en annen kjele.
Etterhvert blir smøret gyllent og brunt. Sett til siden og hell gjerne over i en annen kjele.
Skal du smaksette smøret, så kan du tilsette nøtter, løk og urter litt tidligere i bruningen. Sitrus og lignende passer best å tilsette mot slutten.
Obs! Pass på så du bruner, ikke brenner smøret. Om du varmer smøret for lenge kan det fort bli brent og svart.
Obs!  Pass på så du bruner, ikke brenner smøret. Om du varmer smøret for lenge kan det fort bli brent og svart.
woman cooking

Bon appetit!

Del gjerne smøret i mindre biter. Det går også fint å slenge en stor bit også, men har du ikke laget brunt smør før er det enklere å kontrollere bruningen når smøret er i mindre biter.
Del gjerne smøret i mindre biter. Det går også fint å slenge en stor bit også, men har du  ikke laget brunt smør før er det enklere å kontrollere bruningen når smøret er i mindre biter.
Legg smøret i en liten kjele.
Legg smøret i en liten kjele.
La det smelte på middels varme.
La det smelte på middels varme.
Smøret begynner etterhvert å boble.
Smøret begynner etterhvert å boble.
Visp hele tiden for at smøret skal brunes jevnt.
Visp hele tiden for at smøret skal brunes jevnt.
Snart ser du at smøret begynner å skumme.
Snart ser du at smøret begynner å skumme.
Etterhvert blir smøret gyllent og brunt. Sett til siden og hell gjerne over i en annen kjele.
Etterhvert blir smøret gyllent og brunt. Sett til siden og hell gjerne over i en annen kjele.
Skal du smaksette smøret, så kan du tilsette nøtter, løk og urter litt tidligere i bruningen. Sitrus og lignende passer best å tilsette mot slutten.
Obs! Pass på så du bruner, ikke brenner smøret. Om du varmer smøret for lenge kan det fort bli brent og svart.
Obs!  Pass på så du bruner, ikke brenner smøret. Om du varmer smøret for lenge kan det fort bli brent og svart.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?