Brunt smør
Brunt smør er enkelt å lage, og kan faktisk beskrives som «verdens enkleste saus« laget på kun én ingrediens!
I norden har tradisjonelt sett brunet smør blitt brukt som tilbehør til hvit fisk. Nå brukes brunet smør som smaksforsterker til alt fra middagsretter til desserter.
Svenske Julia Tuvesson har laget en egen kokebok om nettopp brunet smør, under tittelen «Brynt Smør». Her deler hun oppskrift og steg for steg på brunt smør fra boken.
Tips: Du kan smaksette det brune smøret med for eksempel urter, kapers, nøtter, hvitløk, sitron osv.
Brunt smør er enkelt å lage, og kan faktisk beskrives som «verdens enkleste saus« laget på kun én ingrediens!
I norden har tradisjonelt sett brunet smør blitt brukt som tilbehør til hvit fisk. Nå brukes brunet smør som smaksforsterker til alt fra middagsretter til desserter.
Svenske Julia Tuvesson har laget en egen kokebok om nettopp brunet smør, under tittelen «Brynt Smør». Her deler hun oppskrift og steg for steg på brunt smør fra boken.
Tips: Du kan smaksette det brune smøret med for eksempel urter, kapers, nøtter, hvitløk, sitron osv.
- 150 g smør
