Til hovedinnhold

Sjysaus til ribbe

3 h

Sjysaus til ribbe lager du helt enkelt samtidig som du steker ribba i ovnen. Grønnsaker, løk, urtekvaster og krydder legges nemlig i pannen sammen med ribba og får godgjøre seg under stekingen. Sjysausen siles før servering. Enklere blir det ikke!

Tips: Trenger sjyen mer salt kan du tilsette noen dråper soyasaus til slutt.

Lagret av 166 brukere
Sjysaus som passer til ribbe
Foto: Sara Johannessen Meek

Sjysaus til ribbe lager du helt enkelt samtidig som du steker ribba i ovnen. Grønnsaker, løk, urtekvaster og krydder legges nemlig i pannen sammen med ribba og får godgjøre seg under stekingen. Sjysausen siles før servering. Enklere blir det ikke!

Tips: Trenger sjyen mer salt kan du tilsette noen dråper soyasaus til slutt.

Lagret av 166 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 stk hvitløk, feddene
  • 2 stk sjalottløk, grovhakket
  • 1 stk gulrot
  • 1 bit purreløk
  • 4 kvaster rosmarin
  • timian, eller salvie
  • stjerneanis, kan sløyfes
  • 1 ss fennikelfrø, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk hvitløk, feddene
  • 2 stk sjalottløk, grovhakket
  • 1 stk gulrot
  • 1 bit purreløk
  • 4 kvaster rosmarin
  • timian, eller salvie
  • stjerneanis, kan sløyfes
  • 1 ss fennikelfrø, kan sløyfes
Legg en god gjeng hele hvitløkfedd, et par grovhakkede sjalottløk, en gulrot, en purrebit og noen kvaster frisk rosmarin, timian eller salvie i langpannen sammen med ribba før du setter den i ovnen.
Legg gjerne i et par stjerneanis også og/eller en skje med fennikelfrø. Dette setter en ekstra piff på det hele.
Før servering siler du sjyen og presser den bløte løken igjennom silen.
woman cooking

Bon appetit!

Legg en god gjeng hele hvitløkfedd, et par grovhakkede sjalottløk, en gulrot, en purrebit og noen kvaster frisk rosmarin, timian eller salvie i langpannen sammen med ribba før du setter den i ovnen.
Legg gjerne i et par stjerneanis også og/eller en skje med fennikelfrø. Dette setter en ekstra piff på det hele.
Før servering siler du sjyen og presser den bløte løken igjennom silen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?