Chili crisp - hjemmelaget chiliolje
Kinesiske chili crips har gått som en farsott i sosiale medier det siste året. Denne chilioljen er laget av Michelle Zhao, som står bak bloggen No sweet sour, - og er en blanding av Lao Gan Ma sin «Crispy chili oil» og deres «Salted black bean».
NB; Du trenger et kjøkken-termometer, for å kunne følge med på temperaturen mens du lager oljen.
Slik lager du den trendy chilisausen
Kinesiske chili crips har gått som en farsott i sosiale medier det siste året. Denne chilioljen er laget av Michelle Zhao, som står bak bloggen No sweet sour, - og er en blanding av Lao Gan Ma sin «Crispy chili oil» og deres «Salted black bean».
NB; Du trenger et kjøkken-termometer, for å kunne følge med på temperaturen mens du lager oljen.
- 35 g hvitløk
- 35 g ingefær
- 50 g soyabønner, salte svarte
- 30 g peanøtter, usaltede, ristede
- 20 g sukker
- 3.5 g glutamat
- 5 g sesamfrø, hvite, ristede
- 1.5 g kinesisk five spice-krydder
- 300 g rapsolje
Chilimiks 1
- 50 g chiliflak
- 40 g vann
- 2 ss soyasaus
Chilimiks 2
- 50 g koreansk rød pepper, pulver
- 40 g vann
- 2 ss soyasaus
- 35 g hvitløk
- 35 g ingefær
- 50 g soyabønner, salte svarte
- 30 g peanøtter, usaltede, ristede
- 20 g sukker
- 3.5 g glutamat
- 5 g sesamfrø, hvite, ristede
- 1.5 g kinesisk five spice-krydder
- 300 g rapsolje
Chilimiks 1
- 50 g chiliflak
- 40 g vann
- 2 ss soyasaus
Chilimiks 2
- 50 g koreansk rød pepper, pulver
- 40 g vann
- 2 ss soyasaus
