Hawa Hassans grønne chilisaus
Hawa Hassan står bak det somaliske hot-sausmerket Basbaas, som har blitt veldig populær i USA. Foreløpig er ikke sausene i salg i Norge, så i mellomtiden kan du jo forsøke å lage denne.
- Dette er kokossausen vår, den smaker akkurat som den grønne sausen min fra Basbaas, sier Hawa Hassan til Godt.
Oppskriften er nok til cirka ett syltetøyglass.
Denne oppskriften er hentet fra Hawa Hassans bok In Bibis Kitchen som er skrevet sammen med Julia Turshen, copyright © 2020. Fotografier er av Khadija M. Farah og Jennifer May. Utgitt av Ten Speed Press, en del av Penguin Random House, LLC.
Hawa Hassan står bak det somaliske hot-sausmerket Basbaas, som har blitt veldig populær i USA. Foreløpig er ikke sausene i salg i Norge, så i mellomtiden kan du jo forsøke å lage denne.
- Dette er kokossausen vår, den smaker akkurat som den grønne sausen min fra Basbaas, sier Hawa Hassan til Godt.
Oppskriften er nok til cirka ett syltetøyglass.
Denne oppskriften er hentet fra Hawa Hassans bok In Bibis Kitchen som er skrevet sammen med Julia Turshen, copyright © 2020. Fotografier er av Khadija M. Farah og Jennifer May. Utgitt av Ten Speed Press, en del av Penguin Random House, LLC.
Ingredienser
- 3 ss limesaft, nypresset
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 stk jalapeño, finhakket
- 2 fedd hvitløk, store, finhakket
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 1.2 dl kokosmelk
- 1.2 dl koriander, tettpakket med blader
Slik gjør du:
- 3 ss limesaft, nypresset
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 stk jalapeño, finhakket
- 2 fedd hvitløk, store, finhakket
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 1.2 dl kokosmelk
- 1.2 dl koriander, tettpakket med blader
