Til hovedinnhold
rask

Hawa Hassans grønne chilisaus

15 min

Hawa Hassan står bak det somaliske hot-sausmerket Basbaas, som har blitt veldig populær i USA. Foreløpig er ikke sausene i salg i Norge, så i mellomtiden kan du jo forsøke å lage denne.

- Dette er kokossausen vår, den smaker akkurat som den grønne sausen min fra Basbaas, sier Hawa Hassan til Godt.

Oppskriften er nok til cirka ett syltetøyglass.

Denne oppskriften er hentet fra Hawa Hassans bok In Bibis Kitchen som er skrevet sammen med Julia Turshen, copyright © 2020. Fotografier er av Khadija M. Farah og Jennifer May. Utgitt av Ten Speed Press, en del av Penguin Random House, LLC.

Lagret av 254 brukere
grønn chili

Hawa Hassan står bak det somaliske hot-sausmerket Basbaas, som har blitt veldig populær i USA. Foreløpig er ikke sausene i salg i Norge, så i mellomtiden kan du jo forsøke å lage denne.

- Dette er kokossausen vår, den smaker akkurat som den grønne sausen min fra Basbaas, sier Hawa Hassan til Godt.

Oppskriften er nok til cirka ett syltetøyglass.

Denne oppskriften er hentet fra Hawa Hassans bok In Bibis Kitchen som er skrevet sammen med Julia Turshen, copyright © 2020. Fotografier er av Khadija M. Farah og Jennifer May. Utgitt av Ten Speed Press, en del av Penguin Random House, LLC.

Lagret av 254 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 3 ss limesaft, nypresset
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 stk jalapeño, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, store, finhakket
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1.2 dl kokosmelk
  • 1.2 dl koriander, tettpakket med blader

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 ss limesaft, nypresset
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 stk jalapeño, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, store, finhakket
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1.2 dl kokosmelk
  • 1.2 dl koriander, tettpakket med blader
Ha kokosmelken, limesaften, eddik, koriander, jalapeño, hvitløk, sukker og salt i en food prosessor, og kjør den til den har blitt en glatt puré.
Ha i mer salt eller limesaft ved behov
Server umiddelbart eller ha den i ett glass, da kan det oppbevares i kjøleskap i inntil en uke.
woman cooking

Bon appetit!

Ha kokosmelken, limesaften, eddik, koriander, jalapeño, hvitløk, sukker og salt i en food prosessor, og kjør den til den har blitt en glatt puré.
Ha i mer salt eller limesaft ved behov
Server umiddelbart eller ha den i ett glass, da kan det oppbevares i kjøleskap i inntil en uke.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?