Superenkel bbq-saus
Et viktig, og deilig, tilbehør til grillmaten er barbecue-saus. Tips: Denne oppskriften er fin å bruke som et utgangspunkt. Du kan tilsette andre smaker og krydder som for eksempel 1 ss hvitløkpulver og 1 ss løkpulver. Er du glad i lakris kan du tilsette knuste fennikelfrø, anisfrø, stjerneanis eller rålakris (enten pulver eller flytende/sirup). Ønsker du den sterk kan du tilsette chili i en eller annen variant (frisk, tørket, pulver, saus, syltet). Chipotle-chili (gjerne i adobo-saus) tilfører både styrke og røykaroma, ellers kan du smake sausen til med røykaroma fra for eksempel «flytende røyk» på flaske.
Et viktig, og deilig, tilbehør til grillmaten er barbecue-saus. Tips: Denne oppskriften er fin å bruke som et utgangspunkt. Du kan tilsette andre smaker og krydder som for eksempel 1 ss hvitløkpulver og 1 ss løkpulver. Er du glad i lakris kan du tilsette knuste fennikelfrø, anisfrø, stjerneanis eller rålakris (enten pulver eller flytende/sirup). Ønsker du den sterk kan du tilsette chili i en eller annen variant (frisk, tørket, pulver, saus, syltet). Chipotle-chili (gjerne i adobo-saus) tilfører både styrke og røykaroma, ellers kan du smake sausen til med røykaroma fra for eksempel «flytende røyk» på flaske.
Ingredienser
- 4 dl ketchup, Heinz
- 0.5 dl eddik 7%
- 1 dl eplecidereddik, eller hvitvinseddik
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 2 ss worcestersaus
- 1 stk espresso, dobbel (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- 4 dl ketchup, Heinz
- 0.5 dl eddik 7%
- 1 dl eplecidereddik, eller hvitvinseddik
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 2 ss worcestersaus
- 1 stk espresso, dobbel (kan sløyfes)
