Til hovedinnhold
rask

Garam masala

15 min

Hemmeligheten bak smakfull indisk mat ligger i krydderblandingen. Lag ditt eget garam masala-krydder, og hjemmelaget indisk blir en lek fremover. 

Lagret av 306 brukere
Garam masala

Hemmeligheten bak smakfull indisk mat ligger i krydderblandingen. Lag ditt eget garam masala-krydder, og hjemmelaget indisk blir en lek fremover. 

Lagret av 306 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 30 stykker grønne kardemommekapsler
  • 5 stykker kardemommekapsler, sorte
  • 15 stykker nellikspiker
  • 15 cm kanelstang
  • 5 ss spisskummen
  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ts pepper, sort
  • 1 ss fennikelfrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 30 stykker grønne kardemommekapsler
  • 5 stykker kardemommekapsler, sorte
  • 15 stykker nellikspiker
  • 15 cm kanelstang
  • 5 ss spisskummen
  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ts pepper, sort
  • 1 ss fennikelfrø
Bland alle krydderne i en tørr stekepanne. Sett pannen over middels varme og varm/rist krydderne under omrøring til det dufter herlig aromatisk. Trekk pannen til side og avkjøl.
Knus alt til fint pulver i en krydderkvern eller i en morter, enklest er det å gjøre det i flere omganger.
Fjern skallet fra kardemommekapslene. Oppbevar den ferdige krydderblandingen i en lufttett beholder og den vil holde seg lenge.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle krydderne i en tørr stekepanne. Sett pannen over middels varme og varm/rist krydderne under omrøring til det dufter herlig aromatisk. Trekk pannen til side og avkjøl.
Knus alt til fint pulver i en krydderkvern eller i en morter, enklest er det å gjøre det i flere omganger.
Fjern skallet fra kardemommekapslene. Oppbevar den ferdige krydderblandingen i en lufttett beholder og den vil holde seg lenge.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?