Hjemmelaget ketchup

60 min
319 har lagret denne
Hjemmelaget ketchup
319 har lagret denne
1
porsjoner
  • 1 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rød chili, renset for frø
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 bokser tomat, knuste, cirka 1,2 kg
  • 100 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 ts salt
  • hvit pepper, kvernet
  • olivenolje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rød chili, renset for frø
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 bokser tomat, knuste, cirka 1,2 kg
  • 100 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 ts salt
  • hvit pepper, kvernet
  • olivenolje
Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm en klunk olje i en middels stor kasserolle. Fres løk, hvitløk og chili til løken blir myk og litt gyllen (ikke stekt).
Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. La blandingen småkoke i cirka 45 minutter.
Kjør sausen med en stavmikser og gni den gjennom en sil. Virker sausen litt tynn kan du koke den inn til ønsket tykkelse.
Juster smaken med sukker, salt og eddik.
Fyll ketchupen over på rene flasker eller glass. Avkjøl i romtemperatur og oppbevar ketchupen i kjøleskapet.

Sett ekstra smak på ketchupen din

Curry-ketchup: Juster smaken med sukker, salt og eddik.
Trøffel-ketchup: Smak ketchupen til med sort- eller hvit trøffelolje.
Kimchi-ketchup: Bruk like deler kimchi og ketchup og kjør det sammen til en jevn (og litt tykk) saus med en stavmikser.
Spesialsaus: Bland sammen omtrent like deler ketchup, sennep og majones. Tilsett en god dæsj finhakket eller most sylteagurk, og hakket dill – frisk eller tørket.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm en klunk olje i en middels stor kasserolle. Fres løk, hvitløk og chili til løken blir myk og litt gyllen (ikke stekt).
Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. La blandingen småkoke i cirka 45 minutter.
Kjør sausen med en stavmikser og gni den gjennom en sil. Virker sausen litt tynn kan du koke den inn til ønsket tykkelse.
Juster smaken med sukker, salt og eddik.
Fyll ketchupen over på rene flasker eller glass. Avkjøl i romtemperatur og oppbevar ketchupen i kjøleskapet.

Sett ekstra smak på ketchupen din

Curry-ketchup: Juster smaken med sukker, salt og eddik.
Trøffel-ketchup: Smak ketchupen til med sort- eller hvit trøffelolje.
Kimchi-ketchup: Bruk like deler kimchi og ketchup og kjør det sammen til en jevn (og litt tykk) saus med en stavmikser.
Spesialsaus: Bland sammen omtrent like deler ketchup, sennep og majones. Tilsett en god dæsj finhakket eller most sylteagurk, og hakket dill – frisk eller tørket.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?