rask

Sennepssaus

15 min

Sennepssaus er en eggebasert emulsjonssaus som er enklere å lage en majones, fordi all sennepen, som er en effektiv emulgator, hjelper til med å få oljen til å blande seg med resten av ingrediensene. Sørg for at oljen og eggene har samme temperatur når du begynner.

79 har lagret denne
Sennepssaus i blank serveringsbolle

Sennepssaus er en eggebasert emulsjonssaus som er enklere å lage en majones, fordi all sennepen, som er en effektiv emulgator, hjelper til med å få oljen til å blande seg med resten av ingrediensene. Sørg for at oljen og eggene har samme temperatur når du begynner.

79 har lagret denne
8
porsjoner
  • 4 stk eggeplomme, romtempererte
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss grov sennep
  • rapsolje
  • 1 ss dill, finhakket, fersk
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • calvados, eller annet eplebrennevin, noen dråper
Unngå at skjermen går i dvale
Ha eggeplommene i en bolle. Tilsett sennep og eddik og bland godt.
Visp inn oljen i en tynn stråle. Vend inn dill og smak til med salt, pepper og eventuelt eplebrennevin.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?