Til hovedinnhold

Sennepssaus

15 min
9 varer
75
Sennepssaus

Sennepssaus er en eggebasert emulsjonssaus som er enklere å lage en majones, fordi all sennepen, som er en effektiv emulgator, hjelper til med å få oljen til å blande seg med resten av ingrediensene. Sørg for at oljen og eggene har samme temperatur når du begynner.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stk eggeplomme, romtempererte
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss grov sennep
  • rapsolje
  • 1 ss dill, finhakket, fersk
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • calvados, eller annet eplebrennevin, noen dråper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk eggeplomme, romtempererte
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss grov sennep
  • rapsolje
  • 1 ss dill, finhakket, fersk
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • calvados, eller annet eplebrennevin, noen dråper
Ha eggeplommene i en bolle. Tilsett sennep og eddik og bland godt.
Visp inn oljen i en tynn stråle. Vend inn dill og smak til med salt, pepper og eventuelt eplebrennevin.
woman cooking

Bon appetit!

Ha eggeplommene i en bolle. Tilsett sennep og eddik og bland godt.
Visp inn oljen i en tynn stråle. Vend inn dill og smak til med salt, pepper og eventuelt eplebrennevin.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?