Sennepssaus
15 min
9 varer
75
Sennepssaus er en eggebasert emulsjonssaus som er enklere å lage en majones, fordi all sennepen, som er en effektiv emulgator, hjelper til med å få oljen til å blande seg med resten av ingrediensene. Sørg for at oljen og eggene har samme temperatur når du begynner.
Ingredienser
8
porsjoner
- 4 stk eggeplomme, romtempererte
- 2 ss eplesidereddik
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss grov sennep
- rapsolje
- 1 ss dill, finhakket, fersk
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
- calvados, eller annet eplebrennevin, noen dråper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 stk eggeplomme, romtempererte
- 2 ss eplesidereddik
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss grov sennep
- rapsolje
- 1 ss dill, finhakket, fersk
- salt, etter smak
- pepper, etter smak
- calvados, eller annet eplebrennevin, noen dråper
Ha eggeplommene i en bolle. Tilsett sennep og eddik og bland godt.
Visp inn oljen i en tynn stråle. Vend inn dill og smak til med salt, pepper og eventuelt eplebrennevin.

Bon appetit!
Ha eggeplommene i en bolle. Tilsett sennep og eddik og bland godt.
Visp inn oljen i en tynn stråle. Vend inn dill og smak til med salt, pepper og eventuelt eplebrennevin.