Til hovedinnhold

Sennepssaus

15 min

Sennepssaus er en eggebasert emulsjonssaus som er enklere å lage en majones, fordi all sennepen, som er en effektiv emulgator, hjelper til med å få oljen til å blande seg med resten av ingrediensene. Sørg for at oljen og eggene har samme temperatur når du begynner.

Lagret av 76 brukere
Sennepssaus i blank serveringsbolle

Sennepssaus er en eggebasert emulsjonssaus som er enklere å lage en majones, fordi all sennepen, som er en effektiv emulgator, hjelper til med å få oljen til å blande seg med resten av ingrediensene. Sørg for at oljen og eggene har samme temperatur når du begynner.

Lagret av 76 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stk eggeplomme, romtempererte
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss grov sennep
  • rapsolje
  • 1 ss dill, finhakket, fersk
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • calvados, eller annet eplebrennevin, noen dråper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk eggeplomme, romtempererte
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss grov sennep
  • rapsolje
  • 1 ss dill, finhakket, fersk
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • calvados, eller annet eplebrennevin, noen dråper
Ha eggeplommene i en bolle. Tilsett sennep og eddik og bland godt.
Visp inn oljen i en tynn stråle. Vend inn dill og smak til med salt, pepper og eventuelt eplebrennevin.
woman cooking

Bon appetit!

Ha eggeplommene i en bolle. Tilsett sennep og eddik og bland godt.
Visp inn oljen i en tynn stråle. Vend inn dill og smak til med salt, pepper og eventuelt eplebrennevin.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?