Riv agurken grovt på et rivjern og press mest mulig vann ut av agurken. Bruk et rent kjøkkenklede, legg den revne agurken på midten av kledet, pakk sammen og klem ut overflødig væske.
Skrell og riv rødbeten fint (bruk den fine siden på rivjernet), bruker du kokt rødbet kan du rive den litt grovere hvis du vil.
Hakk hvitløken, dryss over litt salt og mos hvitløken fint med en gaffel.
Bland sammen yoghurt, hvitløkmos, eddik, olivenolje og mynte. Rør inn agurk og rødbet, og smak til med salt og litt kvernet sort pepper. La gjerne tzatzikien få stå en halvtimes tid før servering.
Bon appetit!
Riv agurken grovt på et rivjern og press mest mulig vann ut av agurken. Bruk et rent kjøkkenklede, legg den revne agurken på midten av kledet, pakk sammen og klem ut overflødig væske.
Skrell og riv rødbeten fint (bruk den fine siden på rivjernet), bruker du kokt rødbet kan du rive den litt grovere hvis du vil.
Hakk hvitløken, dryss over litt salt og mos hvitløken fint med en gaffel.
Bland sammen yoghurt, hvitløkmos, eddik, olivenolje og mynte. Rør inn agurk og rødbet, og smak til med salt og litt kvernet sort pepper. La gjerne tzatzikien få stå en halvtimes tid før servering.