rask

Indisk raita

5 min

Selve landet er jo omtrent like stort som hele Europa, så det er kanskje ikke så rart at det indiske kjøkkenet er ekstremt variert.
Oppskrift: Lise Finckenhagen
Foto: Sara Johannessen

303 har lagret denne
Rait i blå skål

Selve landet er jo omtrent like stort som hele Europa, så det er kanskje ikke så rart at det indiske kjøkkenet er ekstremt variert.
Oppskrift: Lise Finckenhagen
Foto: Sara Johannessen

303 har lagret denne
4
porsjoner
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk grønn chili, renset, finhakket
  • 1 ts spisskummen, ristet i tørr panne og knust
  • 1 ts mynte, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk grønn chili, renset, finhakket
  • 1 ts spisskummen, ristet i tørr panne og knust
  • 1 ts mynte, finhakket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • sukker
Rør sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og kvernet sort pepper. Serveres straks eller oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Raita kan varieres etter smak og ønske, for eksempel kan den smakes til med garam masala, ingefær eller hvitløk. Eller du kan tilsette en halv slangeagurk i terninger (eller revet), to tomater i små biter og en liten rødløk i tynne skiver.
Frukt er også en mulighet. Hva med bananraita?
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og kvernet sort pepper. Serveres straks eller oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Raita kan varieres etter smak og ønske, for eksempel kan den smakes til med garam masala, ingefær eller hvitløk. Eller du kan tilsette en halv slangeagurk i terninger (eller revet), to tomater i små biter og en liten rødløk i tynne skiver.
Frukt er også en mulighet. Hva med bananraita?
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?