Til hovedinnhold

Pesto med basilikum og parmesan

5 min

Oppskriften på den klassiske italienske sausen. Passer perfekt til pasta, i salater, til laks eller kylling.

Lagret av 300 brukere
Pesto med basilikum og parmesan

Oppskriften på den klassiske italienske sausen. Passer perfekt til pasta, i salater, til laks eller kylling.

Lagret av 300 brukere

Ingredienser

3
porsjoner
  • 75 g basilikum, frisk
  • 1.5 dl olivenolje
  • 50 g pinjekjerner
  • 100 g parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 75 g basilikum, frisk
  • 1.5 dl olivenolje
  • 50 g pinjekjerner
  • 100 g parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts salt
Kjør basilikum, pinjekjerner, ost, hvitløk, salt og olje i en foodprosessor til du får en kremete masse. PS: Hold av noen pinjekjerner og litt av osten. Tilsett mer olje dersom massen ikke er flytende.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør basilikum, pinjekjerner, ost, hvitløk, salt og olje i en foodprosessor til du får en kremete masse. PS: Hold av noen pinjekjerner og litt av osten. Tilsett mer olje dersom massen ikke er flytende.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?