rask

Hjemmelaget pesto

10 min

Her får du oppskrift på den klassiske italienske sausen. Pesto passer perfekt som saus til pasta, dressing i salater, til laks eller kylling. Den er også god som topping eller pålegg på sandwichen.

Tips: Aller best resultat får du om du lager pestoen i en morter. Det tar litt lengre tid men gir et fantastisk resultat!

410 har lagret denne
Hjemmelaget pesto
Foto: Silje Sandberg

Her får du oppskrift på den klassiske italienske sausen. Pesto passer perfekt som saus til pasta, dressing i salater, til laks eller kylling. Den er også god som topping eller pålegg på sandwichen.

Tips: Aller best resultat får du om du lager pestoen i en morter. Det tar litt lengre tid men gir et fantastisk resultat!

410 har lagret denne
1
stk
Obs: Oppskriften gir 1 glass
  • 1 potte basilikum, frisk
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje, god kvalitet
  • 40 g parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • sitronsaft
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 potte basilikum, frisk
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje, god kvalitet
  • 40 g parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • sitronsaft
Bland sammen basilikum, hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor, morter eller med en stavmikser.
Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring.
Rør inn parmesan og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen basilikum, hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor, morter eller med en stavmikser.
Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring.
Rør inn parmesan og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?