rask

Hjemmelaget pesto

10 min

Her får du oppskrift på den klassiske italienske sausen. Pesto passer perfekt som saus til pasta, dressing i salater, til laks eller kylling. Den er også god som topping eller pålegg på sandwichen.

Tips: Aller best resultat får du om du lager pestoen i en morter. Det tar litt lengre tid men gir et fantastisk resultat!

373 har lagret denne
Hjemmelaget pesto
Foto: Silje Sandberg

Her får du oppskrift på den klassiske italienske sausen. Pesto passer perfekt som saus til pasta, dressing i salater, til laks eller kylling. Den er også god som topping eller pålegg på sandwichen.

Tips: Aller best resultat får du om du lager pestoen i en morter. Det tar litt lengre tid men gir et fantastisk resultat!

373 har lagret denne

Ingredienser

1
stk
Obs: Oppskriften gir 1 glass
  • 1 potte basilikum, frisk
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje, god kvalitet
  • 40 g parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • sitronsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 potte basilikum, frisk
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje, god kvalitet
  • 40 g parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • sitronsaft
Bland sammen basilikum, hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor, morter eller med en stavmikser.
Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring.
Rør inn parmesan og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen basilikum, hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor, morter eller med en stavmikser.
Tilsett olje i en tynn stråle under kjøring.
Rør inn parmesan og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?