Tzatziki

45 min

En tilbehørsklassiker som fungerer godt til både kjøtt, salater eller dipp. Et lite tips: La tzatzikien få stå en halvtimes tid før servering. Pynt med en oliven og drypp over litt ekstra olje ved servering.

486 har lagret denne
Tzatziki

En tilbehørsklassiker som fungerer godt til både kjøtt, salater eller dipp. Et lite tips: La tzatzikien få stå en halvtimes tid før servering. Pynt med en oliven og drypp over litt ekstra olje ved servering.

486 har lagret denne
4
porsjoner
  • 5 dl yogurt, gresk yogurt
  • 1 stk agurk, mellomstor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss olivenolje extra virgin, god olje
  • 2 ss mynte, finhakket frisk mynte, kan også bruke dill
  • 1 stk grønne oliven, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl yogurt, gresk yogurt
  • 1 stk agurk, mellomstor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss olivenolje extra virgin, god olje
  • 2 ss mynte, finhakket frisk mynte, kan også bruke dill
  • 1 stk grønne oliven, til pynt
Skrell agurken, litt av skallet skal være igjen. Riv og press mest mulig vann ut av agurken. Bruk et rent kjøkkenklede, legg den revne agurken på midten av kledet, pakk sammen og klem ut overflødig væske.
Hakk hvitløken, dryss over litt salt og mos hvitløken fint med en gaffel.
Bland sammen yoghurt, moset hvitløk, eddik, olivenolje og mynte.
Rør inn agurken og smak til med salt og litt kvernet pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell agurken, litt av skallet skal være igjen. Riv og press mest mulig vann ut av agurken. Bruk et rent kjøkkenklede, legg den revne agurken på midten av kledet, pakk sammen og klem ut overflødig væske.
Hakk hvitløken, dryss over litt salt og mos hvitløken fint med en gaffel.
Bland sammen yoghurt, moset hvitløk, eddik, olivenolje og mynte.
Rør inn agurken og smak til med salt og litt kvernet pepper.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?