Ovnsbakt blomkål-hummus med krydderstekte kikerter
Bland kikerter og blomkål til en jevn mos, så får du hummus med en twist. Blomkålen passer perfekt sammen med kikertene, og denne hummusen kan spises som tilbehør til middagen eller som en forrett. Kanskje du skal ha "mezze"/tapas-bord? Da er dette en perfekt rett å ha på bordet!
Server gjerne med varmt pannebrød eller pitabrød.
Foto: Johanna Siring, Godt.no
Bland kikerter og blomkål til en jevn mos, så får du hummus med en twist. Blomkålen passer perfekt sammen med kikertene, og denne hummusen kan spises som tilbehør til middagen eller som en forrett. Kanskje du skal ha "mezze"/tapas-bord? Da er dette en perfekt rett å ha på bordet!
Server gjerne med varmt pannebrød eller pitabrød.
Foto: Johanna Siring, Godt.no
Ingredienser
- 2 stk blomkål, mellomstor/stor
- 6 ss olivenolje
- 4 - 6 stk hvitløksfedd
- 400 g kikerter, kokte
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 ts paprikapulver, helst røkt
- 4 ss tahini, rå
- 1 stk sitron
- salt og kvernet pepper
Krydderstekte kikererter
- 400 g kikerter, kokte
- 2 ss olivenolje
- 1 klype salt
- 1.5 ts spisskummen, malt
- 0.5 - 1 ts chilipulver
- 0.5 ts kanel, malt
- 0.5 ts malt koriander
- 1 ts røkt paprikapulver
Pynt og topping
- olivenolje
- spisskummen, knust
- paprikapulver, eller chili
- persille, hakket
- brød, pannebrød, pitabrød eller lignende til servering
Slik gjør du:
- 2 stk blomkål, mellomstor/stor
- 6 ss olivenolje
- 4 - 6 stk hvitløksfedd
- 400 g kikerter, kokte
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 ts paprikapulver, helst røkt
- 4 ss tahini, rå
- 1 stk sitron
- salt og kvernet pepper
Krydderstekte kikererter
- 400 g kikerter, kokte
- 2 ss olivenolje
- 1 klype salt
- 1.5 ts spisskummen, malt
- 0.5 - 1 ts chilipulver
- 0.5 ts kanel, malt
- 0.5 ts malt koriander
- 1 ts røkt paprikapulver
Pynt og topping
- olivenolje
- spisskummen, knust
- paprikapulver, eller chili
- persille, hakket
- brød, pannebrød, pitabrød eller lignende til servering
